DI Hrastnik: Razstava ročnih del članic in članov

Spretne članice in člani Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) ter še zlasti članice sekcije ročnih del, ki jih poznamo pod imenom Sončnice, smo v ponedeljek, 3. marca, skupaj postavili na ogled svoje ročne mojstrovine v Galeriji Delavskega doma Hrastnik. Galerija je vsekakor primerna za takšno razstavo, toda na otvoritvi je bilo kar premalo prostora za vse ljubitelje in občudovalce ročnih del. Zbralo se nas je namreč kar krepko preko 70.

Razstavo, na kateri so svoje izdelke razstavile tudi oskrbovanke Doma starejših Hrastnik, je ob 17. uri otvoril predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar, udeležence otvoritve pa je pozdravil še župan občine Hrastnik Miran Jerič, ki je tudi letos priložnostno obdaril Sekcijo ročnih del DI Hrastnik. Otvoritev razstave je spremljal tudi kulturni program, za katerega so poskrbeli pevci moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik.

Po končani uradni otvoritvi razstave smo si udeleženci lahko še pobliže ogledali resnično raznovrstne mojstrovine spretnih rok. Med občudovanjem spretnosti in vztrajnosti, ki sta potrebni za izdelavo takšnih izdelkov, smo si privoščili tudi priložnostno zakusko, ki smo jo pripravile Sončnice. Razšli smo se v veselem vzdušju, kajti pevci moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik niso kar takoj zapustili razstave, zato smo skupaj še malce zapeli in ustvarili odlično vzdušje.

Razstava je bila na ogled še 4. in 5. marca, odziv vseh, ki so razstavo obiskali, pa je bil pozitiven. Obiskovalcem je bila všeč pestrost in raznolikost izdelkov. Veseli nas, da so si razstavo ogledali tudi cicibani iz hrastniških vrtcev in njihove vzgojiteljice ter oskrbovanci Doma starejših Hrastnik.

Razstava je uspešno zaključena in znova imamo leto dni časa, da na novi razstavi prihodnje leto postavimo na ogled nove izdelke ter z njimi izrazimo svoje ideje in zamisli.

Jana Perpar