DI Hrastnik: Športne igre društev invalidov iz Zasavja

Športne igre društev invalidov iz Zasavja, ki so se začele leta 2009 na pobudo Društva invalidov Hrastnik, so letos potekale 21. septembra v Radečah v organizaciji DI Radeče. Zasavski invalidi smo ekipno tekmovali v naslednjih disciplinah: pikado, balinanje in ribolov. Prav v vseh disciplinah smo sodelovali tudi članice in člani našega DI Hrastnik.

Na začetku tekmovanja nas je pozdravil in nam zaželel dobrodošlico predsednik DI Radeče Franc Gros, nato smo se pa napotili vsak na svojo lokacijo - tekmovališče.

Tekmovanja so bila res prijateljskega značaja, toda vsi smo se tudi borili po najboljših močeh. Resnično velja pohvaliti vse naše člane, ki so se borili in dostojno zastopali barve društva DI Hrastnik.

V ribolovu smo osvojili 3. mesto, prav tako je 3. mesto zasedla moška ekipa balinarjev, 2. mesto pa so osvojile balinarke in moška pikado ekipa, katerima je zmanjkal le kanček sreče za osvojitev prvega mesta. Ženska pikado ekipa DI Hrastnik pa je že petič zapored zmagala na športnih igrah DI iz Zasavja ter upravičila vlogo nepremagljivih. Najboljša posameznica med dekleti v pikadu je bila naša članica Šemsa Alibašič, ki je dosegla 1031 točk, pri moških pa sem bil najuspešnejši Dvornik Blaž, prav tako predstavnik DI Hrastnik, ki sem dosegel 1154 točk.

Po končanih tekmovanjih je sledila podelitev pokalov in medalj v prostorih KS Vrhovo, ki jih je podeljevala županja Radeč Rafaela Pintarič. Podelitvi je sledilo še skupno kosilo ter druženje do poznih popoldanskih ur.

Na koncu poročila bi se rad zahvalil vsem nastopajočim in jim zaželel obilo zdravja ter da se srečamo tudi naslednje leto na športnih igrah DI iz Zasavja.

 

Blaž Dvornik