DI Dravograd: Ponovitev delavnice ingverjevih izdelkov

Ingver je začimbna rastlina, ki raste v tropskih in subtropskih pasovih. Je večletna rastlina, ki zraste do 50 cm. Oblikuje do 20 cm dolge korenine, ki se uporablja v kulinariki, pa tudi v zdravstvu.

Zaradi velikega povpraševanja po tej delavnici, ki smo jo zelo uspešno že izvedli v mesecu juniju, smo se v društvu odločili, da ponovno organiziramo in izvedemo to isto delavnico. Izvedli smo jo v sredo, 2. 10. 2013 ob 11. uri.

Naša mentrorica gospa Marjana Halužan je svoje znanje, ki ga je pridobila na delavnici o zdravilnih zeliščih v Radencih v letošnjem maju, z veseljem podelila še enkrat zainteresiranim članom našega društva.

Tudi tokrat so izdelali 2 izdelka iz ingverja. Ga. Halužan je vsem prisotnim razložila, zakaj vse je ingver zdravilen in na kakšne načine ga lahko vse pripravljamo in uporabljamo.

Izdelali pa so INGVER- kot gosti kompot, ki ga lahko uživamo vsak dopoldan po eno žličko, da nas zbistri, je tudi za boljše počutje in večjo odpornosti.

Naredili so tudi INGVER-kot zdravilo. Tu so uporabili ingver, žajbelj in med. Ta sirup je zelo zdravilen za dihalne poti, grlo, itd.

 

Vsak udeleženec/ka te delavnice je prejel tudi zloženko o ingverju s preprostimi recepti za pripravo in uporabo ingverjevih izdelkov.

V društvu smo zelo odprti in pripravljeni deliti svoje znanje in izkušnje, ki bi še koristile komu. V bližnji prihodnosti pa bomo pripravili in organizirali še nadaljevanje te delavnice in sicer bomo izdelovali različne kreme in mazila iz različnih zdravilnih zelišč s pomočjo mentoric Halužan Marjane in Bruder Magdalene.

 

Če pa bo še veliko povpraševanja in zanimanja o delavnici iz ingverjevih izdelkih, pa se bomo tudi potrudili in jo še kdaj organizirali in izvedli.

Prilagamo tudi nekaj foto utrinkov.

 

Prispevek pripravila:

Andreja Božnik