DI Hrastnik: Piknik težjih invalidov Društva invalidov

Vodstvo Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je v program srečanj in ekskurzij za leto 2013 vpisalo posebno organizacijo piknika težjih invalidov z željo, da se omogoči druženje tudi članicam in članom, ki se večine ostalih aktivnosti zaradi narave svoje invalidnosti ne morejo udeležiti. Za piknik smo izbrali zadnjo avgustovsko soboto, ki je bila hkrati tudi zadnji avgustovski dan z letnico 2013. Ta 31. avgust je vseh 45 udeležencev piknika razveselil z lepim vremenom in prijetnim ambientom, ki ga že od nekdaj nudi naša Kalska planina.
Za vse udeležence smo organizirali prevoz od doma in nazaj, tako da smo lahko brezskrbno prepustili užitkom piknika. Sprejem na Kalu, pozdrav in željo po prijetnem druženju sta udeležencem piknika zaželela predsednik društva Rajko Žagar in predsednik Komisije za zdravstvene in socialne razmere Avgust Žibert. Za kulinarične užitke je poskrbel naš izvrstni Dejan Mastnak, ki nas je razvajal z odličnim ajdovim loncem in dobrotami z žara.

Udeleženci piknika smo se lahko poleg klepeta in obujanja spominov lahko udeležili tudi kratkih sprehodov po bližnji okolici in se celo pomerili v nekaterih športnih panogah (pikado, obročki, balinčki). Če ne bi videla na lastne oči, ne bi verjela, na kakšne domiselne načine je mogoče metati pikado in obročke, kajti ob „pravilnih prijemih” in dobri volji niso nikakršna ovira niti invalidski vozički niti bergle.

Važna je samo dobra volja in prijetno počutje med prijatelji.

Naše druženje se je srečno in zadovoljno končalo v poznem popoldnevu. Iskrena hvala vsem udeležencem piknika in nasvidenje prihodnje leto.
 

Tajnica DI Hrastnik in udeleženka piknika
Jerica Laznik