15. jubilejna revija pevskih zborov DI ZDIS, 18. maj 2013


15. JUBILEJNA REVIJA PEVSKIH ZBOROV DRUŠTEV INVALIDOV
ZVEZE DELOVNIH INVALIDOV SLOVENIJE, BREŽICE, 18.5.2013

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z Društvom invalidov občine Brežice v okviru praznovanja 660. let mesta Brežice organizirala 15. jubilejno revijo pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Revija je bila v soboto, 18. maja 2013 ob 15. uri
v športni dvorani Brežice, Černelčeva cesta 10, Brežice.

Na reviji je nastopalo 21 pevskih zborov iz 21 društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije iz cele Slovenije. Pozdravne nagovore so imeli: Ivan Molan, župan Občine Brežice; Ivan Kostrevc, predsednik Društva invalidov občine Brežice in Rajko Žagar, podpredsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Na reviji so bila podeljena priznanja šestim pevskim zborom društev invalidov, ki so sodelovala na vseh 15. revijah pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije. To so zbori Medobčinskega društva invalidov ''Drava'' Radlje ob Dravi, Društva invalidov Dravograd, Medobčinskega društva invalidov Lenart, Društva invalidov Logatec, Društva invalidov Muta in Društva invalidov Zagorje ob Savi.

Z revijo pevskih zborov društev invalidov je Zveza delovnih invalidov Slovenije širši javnosti pokazala možnosti uveljavljanja invalidov, da izkoristijo svoje ustvarjalne, umetniške in intelektualne potenciale, ne le za lastno korist, temveč tudi za obogatitev svoje skupnosti.

Revijo sofinancirajo Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS, Občina Brežice in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Ogled galerije slik