Poročilo predsednika ZDIS - marec 2013

01.03.2013 – 2. seja UO NSIOS

Udeležil sem se 2. seje UO NSIOS v sejni sobi URI Soča, na kateri smo obravnavali predlog zakona o davku od srečk. V razpravi sem podal mnenje o spremembah zakona o delovnih razmerjih, zakona urejanja trga dela in ustanovitvi državnega holdinga.

 

02.03.2013 – Zbor članov ODI Zgornje Posotelje

Udeležil sem se zbora članov ODI Zgornje Posotelje. Prisoten je bil tudi župan občine Podčetrtek, Peter Misja.

Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). ODI Zgornje Posotelje je zelo aktivno na področju posebnih socialnih programov. Izvedli so vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu MDI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu ODI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo za graditev pozitivne podobe društva, kot tudi ZDIS, v lokalnem prostoru. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

05.03.2013 – Zbor članov DI Krško

Udeležil sem se zbora članov DI Krško. Na začetku zbora nas je pozdravil predsednik DI Krško, Dušan Strojin.

Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). Vodstvo DI Krško je uspešno v izvajanju posebnih socialnih programov in društvenih programov. Težave so imeli z vpisom društvenih prostorov v zemljiško knjigo, zato so morali najeti odvetnika, da jim uredi vpis v ZK. Uspešni so tudi na športnem področju. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za ogromno opravljenega dela v korist invalidov in jim zaželel še uspešno delo v naprej. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen razgovorom prisotnih.

 

07.03.2013 – 2. Slovenska konferenca »Skupnost po meri invalidov«

Na povabilo sem se udeležil 2. slovenske konference »Skupnost po meri invalidov« v Velenju. Na začetku konference nas je pozdravil župan MO Velenje, Bojan Kontič, nato sem udeležence konference pozdravil in predstavil ZDIS. Drago Kolar pa je predstavil Aktiv delovnih invalidov Premogovnika Velenje. Sledila so predavanja strokovnjakov iz različnih institucij. Podal sem izjavo za Radio Velenje in VTV Velenje o problematiki delovnih invalidov in o projektu »Občina po meri invalidov«.

 

08.03.2013 - Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov – za prostovoljke in prostovoljce na društvih invalidov; Terme Laško,

V Wellness Parku Laško je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za prostovoljke in prostovoljce na društvih invalidov. Usposabljanja se je udeležilo 120 prostovoljk in prostovoljcev iz naših društev. Udeleženci so poslušali predavanja prof. dr. Antona Zupana, Jerneja Sluge in Aleša Habiča. V popoldanskem času so udeleženci sodelovali v petih delavnicah: »Vzpostavitev pozitivnega stika s sogovornikom in s samim seboj« - dr. Janez Mekinc; »Neverbalna komunikacija kot pomoč pri delu z ljudmi v DI« - mag. Zdenka Wltavsky; »Kaj in kako lahko svetujem kot prostovoljec na DI« - mag. Senka Š. Vrbica; »Invalid – aktivni državljan in nosilec aktivnosti na DI« - Drago Novak; in »Način uresničevanja ustavne pravice do mirnega zbiranja na javnih shodih/prireditvah in spremembe in dopolnitve Zakona o pravilih cestnega prometa« - mag. Robert Ferenc.

 

09.03.2013 –Volilni zbor članov DI Slovenska Bistrica

Udeležil sem se volilnega zbora članov DI Slovenska Bistrica. Na začetku volilnega zbora članov nas je pozdravil predsednik društva, Stanko Polanec. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). Vodstvo DI Slovenska Bistrica je uspešno v izvajanju posebnih socialnih programov in društvenih programov. Uspešni so tudi na športnem področju. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Izvedli so javne volitve in za predsednika društva izvolili dosedanjega predsednika, Stanka Polaneca. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za ogromno opravljenega dela v korist invalidov in jim zaželel še uspešno delo v naprej. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen razgovorom prisotnih.

 

11.03.2013 – Podpis dogovora o vključitvi občine Ravne na Koroškem v projekt »Občina po meri invalidov«

S člani Projektnega sveta ZDIS smo obiskali Občino Ravne na Koroškem in podpisali dogovor o vključitvi občine v projekt »Občina po meri invalidov«. S strani občine je dogovor podpisal župan občine Ravne na Koroškem, mag. Tomaž Rožen, s strani DI Mežiške doline pa predsednica društva, Urška Gostenčnik. Povedal sem, da mi je v veliko zadovoljstvo, da so se odločili za vključitev v projekt. Nosilec projekta je občina, za projekt pa je odgovoren župan občine. V projekt je potrebno vključiti vse institucije, ki jih imajo v občini (šolstvo, zdravstvo, sociala, zaposlovanje, gospodarstvo, invalidske organizacije in humanitarne organizacije, itd…). Nato sem čestital vsem, ki so in bodo aktivno vključeni v projekt in seveda za dosežke in odgovornost, ki jih prevzemajo pri ustvarjanju enakih možnosti, socialnega vključevanja in nediskriminacije invalidov. Po končanem podpisu sem dal intervju Koroškemu radiu in novinarki časopisa Večer. Podpis dogovora je snemala kabelska televizija Uršlja.

Po končanem podpisu in intervjujih za medije so prisotni nadaljevali z delovnim sestankom.

 

12.03.2013 – Zbor članov DI Ljubljana Center

S sekretarko ZDIS, mag. Tanjo Hočevar sem se udeležil zbora članov DI Ljubljana Center. Na začetku zbora članov nas je pozdravil predsednik društva, Anton Kastelic. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih je prejel vsak član, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). Vodstvo DI Ljubljana Center je uspešno v izvajanju posebnih socialnih programov in društvenih programov. Zahvalili so se strokovnim službam ZDIS za pomoč. Letošnjo leto v aprilu mesecu bodo navezali stike z DI iz Zagreba. Sestanek bodo imeli na sedežu ZDIS, ker imajo svoje prostore zelo majhne. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za ogromno opravljenega dela v korist invalidov in jim zaželel uspešno delo še naprej. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen razgovorom prisotnih.

 

14.03.2013 – Zbor članov DI Sevnica

Udeležil sem se zbora članov DI Sevnica. Na začetku zbora članov nas je pozdravil podpredsednik, Franc Boljte.

Zbora sta se udeležila, občinski svetnik, Jože Gorišek, predsednik KOO Posavje Zasavje in podpredsednik ZDIS, Rajko Žagar. Zbor članov je potekal po spremenjenem dnevnem redu. Dopolnili so dnevni red s točko o razrešnici bivšega predsednika in prevzemu funkcije predsednika društva do volitev, ki jih bodo imeli naslednje leto. Funkcijo predsednika bo do rednih volitev opravljal podpredsednik društva. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). Vodstvo DI Sevnica, po težavah, ki so jih imeli v društvu, je začelo dobro sodelovati s člani IO in člani društva. Po poročilih so izvedli vse aktivnosti, ki so jih imeli v planu dela za leto 2012. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za ogromno opravljenega dela v korist invalidov in jim zaželel še uspešno delo v naprej. Povedal sem, da se mora društvo obvezno prijaviti na razpise občine (sociala, kultura in šport) in najaviti na razgovor k županu občine in mu predstaviti delovanje društva. Ponudil sem pomoč strokovne službe ZDIS pri svetovanju ob pripravi občinskega razpisa za socialo. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen razgovorom prisotnih.

 

15.03.2013 – Zbor članov MDI Kamnik

Udeležil sem se zbora članov MDI Kamnik. Na začetku zbora so pripravile recital članice društva in presenečenje, glede otvoritve novih poslovnih prostorov. Trak smo rezali: župan Kamnika, Marjan Šarec, župan Komende, Tomaž Drolec, predsednik ZDIS in predsednik MDI Kamnika. Zbora so se udeležili župan Občine Kamnik, Marjan Šarec, župan občine Komenda, Tomaž Drolec, višja svetovalka za družbene dejavnosti občine Kamnik, Katja Vegel ter predstavniki DU Kamnik, Komenda in DI iz KOO Gorenjske regije. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). MDI Kamnik je zelo aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli so vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013.

Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu MDI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate in za pridobitev novih poslovnih prostorov. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu MDI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

16.03.2013 – Zbor članov DI Mežiške doline

Udeležil sem se zbora članov DI Mežiške doline. Na začetku zbora so pripravili kulturni program, v katerem so nastopali: »Lastovke« iz Slovenj Gradca in harmonikarski orkester »Prežihovega Voranca« iz Raven na Koroškem. Zbora članov so se udeležili župan občine Ravne na Koroškem, mag. Tomaž Rožen, županja občine Črna, mag. Romana Lesjak, podžupanja občine Prevalje, Greta Jukič, predstavnica CSD, Marinella Špeglič, MDD Ravne na Koroškem, DU Ravne na Koroškem, ŠD Samorastnik ter predstavniki MDI Jesenice, DI Dravograd, DI Slovenj Gradec, MDI Drava Radlje ob Dravi in DI Muta. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). DI Mežiške doline je zelo aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli so vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate in za vključitev občine v projekt »Občina po meri invalidov«. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu DI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

18.03.2013 – Zbor članov DI Ljubljana Moste Polje

S sekretarko ZDIS, mag. Tanjo Hočevar sva se udeležila zbora članov DI Ljubljana Moste – Polje. Zbora sta se udeležila tudi predstavnika DI Črešnjevec in DI Radovljica Bled Gorje. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). DI Ljubljana Moste Polje je aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli so vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu DI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

19.03.2013 – Zbor članov MDI Gornja Radgona

Udeležil sem se zbora članov MDI Gornja Radgona. Zbora so se udeležili podžupan občine Gornja Radgona, Vinko Rous, ter predstavniki MDI Ljutomer in MDI Murska Sobota. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). MDI Gornja Radgona je zelo aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu MDI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate. Opozoril sem jih glede poslovnih prostorov, v dogovoru z občino je potrebni najti rešitev. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu MDI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

S sekretarko ZDIS, mag. Tanjo Hočevar sva se udeležila zbora članov DI Ljubljana Moste – Polje. Zbora sta se udeležila tudi predstavnika DI Črešnjevec in DI Radovljica Bled Gorje. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). DI Ljubljana Moste Polje je aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli so vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu DI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

21.03.2013 – Zbor članov MDI Ljutomer 

Udeležil sem se zbora članov MDI Ljutomer. Zbora so se udeležili, županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba ter predstavniki MDI Lendava, MDI Murska Sobota in MDI Gornja Radgona. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). MDI Ljutomer je zelo aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli so vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu MDI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate. Opozoril sem jih na preverjanje statusa invalidske organizacije, katerega bo letos preverjalo MDDSZ. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu MDI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo, ker gradijo pozitivno podobo društva kot tudi ZDIS. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

22.03.2013 – Zbor članov DI Rimske Toplice

Udeležil sem se zbora članov DI Rimske Toplice. Na začetku zbora nam je zapel ŽPZ DI Rimske Toplice dve pesmi. Zbora so se udeležili, podžupan občine Laško, Jože Senica, podpredsednik KS Rimskih Toplic, Daniel Pavčnik ter predstavniki DI Hrastnik, KD Rimljan, KD Anton Aškerc in OO RK Rimske Toplice. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). DI Rimske Toplice je zelo aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli so vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Zahvalili so se računovodkinji, Manji Železnik za dolgoletno sodelovanje. Podpredsednik KS je povedal, da bo DI Rimske Toplice še naprej koristilo društvene prostore brezplačno. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu DI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo, ker gradijo pozitivno podobo društva kot tudi ZDIS. Na koncu zbora so podelili rože vsem članom, ki bodo letos praznovali okrogle obletnice. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

23.03.2013 – Zbor članov MDI »Drava« Radlje ob Dravi

Udeležil sem se zbora članov MDI Radlje ob Dravi. Zbora so se udeležili župan občine Radlje ob Dravi, Alan Bukovnik, direktorica CSD Radlje ob Dravi, Mirjana Popijal, predstavniki DI Slovenj Gradec in DI Dravograd, mentorici OŠ, Janja Kerbler in Vlasta Pavlič ter nagrajene učenke 23. Pedagoške akcije Koroške regije. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). MDI »Drava« Radlje ob Dravi je zelo aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Sodelovali so v projektu občine: »Vsakdanje življenje brez ovir – za socialno vključenost invalidov«, kjer so gostili društvi iz Avstrije in Hrvaške. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu MDI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu MDI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo, ker gradijo pozitivno podobo društva kot tudi ZDIS. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.

 

26.03.2013 – Zbor članov DI Ljubljana Bežigrad

V popoldanskem času sem se s sekretarko ZDIS, mag. Tanjo Hočevar, udeležil zbora članov DI Ljubljana Bežigrad. Zbor članov je potekal po dnevnem redu. Podali in potrdili so vsa poročila. Vodstvo DI Ljubljana Bežigrad je uspešno v izvajanju posebnih socialnih programov in društvenih programov. Uspešni so tudi na kulturnem področju. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za ogromno opravljenega dela v korist invalidov in jim zaželel še uspešno delo v naprej. Na zboru so izvolili novo predsednico DI, Jelico Erceg. Bivši predsednici, Lenki Perko, sem se v imenu ZDIS zahvalil za dosedanje delo in ji zaželel vse dobro ter dobro sodelovanje z društvom tudi v naprej in pričakovano pomoč novi predsednici. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen razgovorom prisotnih.

 

27.03.2013 – Zbor članov MDI Jesenice; Zbor članov MDDI Celje

S sekretarko ZDIS, mag. Tanjo Hočevar sva se udeležila zbora članov MDI Jesenice. Na začetku zbora članov so izvedli lep kulturni program, v katerem so sodelovale članice društva. Zbor članov je potekal po dnevnem redu.

Zbora so se udeležili, podžupanja občine Jesenice, Vera Pintar ter predstavniki pobratenega društva MDI Mežiške doline – odbor Ravne na Koroškem. Podali in potrdili so vsa poročila. Vodstvo MDI Jesenice je izvedlo plan dela za leto 2012, ki si ga je zadalo, uspešno so izvedli vse planirane posebne socialne programe, zelo uspešni pa so bili tudi na kulturnem in športnem področju. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu MDI in njihovim prostovoljcem za ogromno opravljenega dela v korist invalidov in jim zaželel še uspešno delo v naprej. Seznanil sem jih z novostmi nove pokojninske reforme. Povedal sem tudi, da je ZDIS v letu 2012 100% sofinancirala delovanje in programe društva ter iz lastnih sredstev dodatno sofinancirala posebni socialni program za preprečevanje in blaženje socialnih ter psihičnih posledic invalidnosti v ekonomsko – gospodarski krizi. Opozoril sem jih na preverjanje statusa invalidske organizacije, katerega bo letos preverjalo MDDSZ. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen razgovorom prisotnih.

 

V popoldanskem času sem se udeležil zbora članov MDDI Celje. Na začetku zbora so izvedli lep kulturni program, v katerem je nastopila folklorna skupina iz Blagovne. Zbor članov je potekal po dnevnem redu. Zbora se je udeležila predstavnica za družbene dejavnosti MO Celje, Branka Lazarevič. Podali in potrdili so vsa poročila. Vodstvo MDDI Celje je izvedlo ves plan dela za leto 2012, ki si ga je zadalo. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu MDDI in njihovim prostovoljcem za ogromno opravljenega dela v korist invalidov in jim zaželel še uspešno delo v naprej. Povedal sem tudi, da je ZDIS v letu 2012 100% sofinancirala delovanje in programe društva ter iz lastnih sredstev dodatno sofinancirala posebni socialni program za preprečevanje in blaženje socialnih ter psihičnih posledic invalidnosti v ekonomsko – gospodarski krizi. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen razgovorom prisotnih.

 

28.03.2013 – UO ZDIS, Zbor članov DI Črnomelj

Na 19. seji UO ZDIS smo med drugim sprejeli letno poročilo ZDIS za 2012, seznanili se s problematiko kompleksa Fiesa ter obravnavali in sprejeli sofinanciranje DI po sklepu FIHO za leto 2013.

 

Udeležil sem se zbora članov DI Črnomelj. Zbora se je udeležil tudi podžupan občine Semič, Janez Movern. Zbor članov je potekal po dnevnem redu. Podali in potrdili so vsa poročila. Vodstvo DI Črnomelj je izvedlo vse planirane programe in društvene programe za leto 2012. Uspešni so tudi na kulturnem in športnem področju. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Letos so v plan dela za 2013 zapisali tudi pridobitev sredstev za izgradnjo doma za invalide iz občine Črnomelj in sicer od FIHO, občine Črnomelj in občine Semič. Pohvalili so sodelovanje z občinama. Podžupan občine Semič je povedal, da za leto 2013 v proračunu občine Semič niso planirana sredstva za izgradnjo doma v Črnomlju, zato se bodo morali obrniti na županjo občine. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za ogromno opravljenega dela v korist invalidov in jim zaželel še uspešno delo v naprej. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen razgovorom prisotnih.

 

29.03.2013 v– 3. seja UO NSIOS, zbor članov DI Trbovlje

Udeležil sem se 3. seje UO NSIOS v sejni sobi GZS, na kateri smo obravnavali predlog Zakona o davku na srečke in predstavili naša stališča glede zakona, sprejeli smo finančno poročilo in poročilo o delovanju NSIOS-a, govorili smo o sodbi Upravnega sodišča glede imenovanja članov sveta FIHO ter o reformi zdravstva.

 

Udeležil sem se zbora članov DI Trbovlje. Na začetku zbora so pripravili kulturni program. Zbora so se udeležili, predstavnica občine Trbovlje, Karmen Rabozin, predstavniki DI Sevnica, DI Hrastnik, DI Radeče in MDI Cerknica-Loška dolina-Bloke, Društva diabetikov Trbovlje, DU Trbovlje ter Društva onkoloških bolnikov Trbovlje. Prisotna je bila tudi kabelska televizija ETV. Zbor članov je potekal po predloženem dnevnem redu. Podali so poročila za leto 2012 (poročilo o delu društva, poročilo o izvedenih posebnih socialnih programih, poročilo o delu komisije za šport in rekreacijo, finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo častnega razsodišča). DI Trbovlje je zelo aktivno na področju posebnih socialnih programov - izvedli vse planirane aktivnosti iz leta 2012. Zastavili so si bogat program dela društva za leto 2013. Na kratko sem nagovoril prisotne, zahvalil sem se vodstvu DI in njihovim prostovoljcem za dosežene rezultate. V imenu ZDIS in v svojem imenu sem vodstvu DI in prostovoljcem izrekel javno pohvalo. Po končanem zboru članov je bil čas namenjen medsebojnemu druženju prisotnih.