ODI Dravinjske doline: Invalidi na ogledu KSEVT- a

V petek 15. marca se je v prostorih Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT) v Vitanju, zbralo 131 članov Društva invalidov Dravinjske doline, na rednem letnem zboru.

Zbrane sta najprej pozdravila predsednik ODI Dravinjske doline Ivan Pavlič in za njim še župan občine Vitanje Slavko Vetrih. Slednji je invalide popeljal skozi razstavo o Hermanu Potočniku Noordungu in jim skozi zanimivo pripoved razložil delovanje KSEVT- a.

Po tem uvodu pa se je za invalide začelo resno delo, saj so na ta dan imeli redni letni zbor. Po vseh poročilih, ki jih je podal predsednik Pavlič in člani nadzornega odbora ter častnega razsodišča, je bilo razvidno, da društvo dela odlično.

Pohvale so deževale tudi s strani gostov – vitanjskega župana Slavka Vetriha, predsednika koordinacije celjske regije Valterja Goloba iz Velenja in dipl. soc. del. Vesne Slokar – nosilke vseh socialnih programov, ki jih izvajajo v društvu. Po besedah predsednika Pavliča je članstvo malce upadlo in sicer na 926 članov. To pa zaradi visoke povprečne starosti članov in pa zaradi težkih ekonomskih časov, kjer ponekod zmanjkuje denarja za najnujnejše stvari. Delo v društvu poteka preko poverjeniške mreže in devetnajstih poverjenikov, s katerimi vodstvo društva dobro sodeluje.

Po uradnem delu pa so za pogostitev poskrbele članice Društva kmetic Lipa iz Vitanja.

J. Gumzej