DI Hrastnik: Zbor članov

V petek, 15. marca smo imeli članice in člani Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) redni letni zbor članov. V športni dvorani na Logu smo se ob 16. uri zbrali resnično številni redni in podporni člani DI Hrastnik ter tudi povabljeni gostje. Skupaj nas je bilo natanko 257. Res je, na zboru članov se nas je zbralo kar 257 takšnih, ki smo tako ali drugače povezani z DI Hrastnik.

Nekaj minut po 16. uri je Zbor uradno otvoril predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar, nato pa smo udeleženci zbora na kratko spoznali še zgodovino in pestro ponudbo zdravilišča Thermana Laško. Ob koncu predstavitve smo članice in člani tudi aktivno sodelovali pri nagradnih vprašanjih in tisti srečneži, ki so pravilno odgovorili na zastavljena vprašanja predstavnice Thermane Valerije Kufner, so bili tudi lepo nagrajeni.

Potem pa je vodenje Zbora prevzelo delovno predsedstvo in najprej smo z minuto molka počastili pred kratkim preminulega prvega predsednika samostojnega DI Hrastnik Antona Mlakarja. Nato smo nadaljevali po sprejetem dnevnem redu Zbora članov in kaj kmalu smo se seznanili s poročilom o delu društva v letu 2012, poročilom nazornega odbora in finančnim poročilom za leto 2012. Po potrditvi vseh treh poročil smo spoznali še program dela društva za leto 2013 in njegovo finančno ovrednotenje. Tudi ta program in plan smo soglasno sprejeli, nato pa so sledili pozdravni govori vabljenih. Prav vseh 11 gostov Zbora je zbrane pozdravilo, čestitalo za dosežene uspehe in zaželelo še obilo sreče in volje za naprej. Glede na to, da prisotne članice in člani niso v nadaljevanju postavili nobenega vprašanja oz. niso podali nobene pobude za nadaljnje delo društva, smo Zbor članov tudi uradno zaključili.

Seveda pa s tem našega druženja še zdaleč ni bilo konec. Sledilo je še neformalno druženje, izmenjava mnenj in tudi že tradicionalna pogostitev udeležencev po napornem sestanku. Vsak izmed nas je bil deležen prave kranjske klobase in vina ali pa brezalkoholne pijače. Takšne pogostitve smo na Zboru članov DI Hrastnik že vajeni, toda gleda na to, da naše društvo letos obeležuje že 40-letnico delovanja, smo neformalno druženje popestrili tudi z glasbo za ples, za katero je poskrbel nam že dobro poznani duo „Dva sma”. Tako smo se po zaključku zbora članov udeleženci zbora udeležili tudi prave zabave.

Slavnostna proslava in številne posebne aktivnosti DI Hrastnik ob 40-letnici delovanja društva še sledijo v juniju, že zdaj pa smo bili člani deležni ob zboru članov še prav prijetne in za marsikoga izmed nas tudi kar najboljše zabave: brezplačen prevoz na Zbor in domov, brezplačna malica, brezplačna pijača, brezplačna glasba za ples. Le kaj bi si še lahko želeli?

 

Hvala vsem udeležencem Zbora članov DI Hrastnik za sodelovanje,

Gregor Erman