DI Hrastnik: Dan žena

V soboto, 9. marca je Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) organiziralo tradicionalno srečanje svojih članic ob mednarodnem dnevu žena. Letos se je srečanja udeležilo preko 80 članic DI Hrastnik, ki so se ob 17. uri z dvema avtobusoma odpravile proti hotelu Aqua Roma v Rimskih Toplicah.

Po pozdravnem nagovoru predsednika društva Rajka Žagarja so se naše dame lahko kaj hitro zavrtele v ritmih glasbe dua „Dva sma” iz Hrastnika. Še pred okusno večerjo je vsaka udeleženka srečanja prejela tudi priložnostno darilo DI Hrastnik: veliko brisačo in trobentice različnih barv v cvetličnem lončku. Resnično lepo je bilo videti to hvaležnost in tudi radost v očeh naših članic. V takšnem veselem vzdušju našim članicam res ni bilo težko plesati, srečanje pa so si popestrile še z zabavnim nastopom maškar in s karaokami. To je bil res pravi ženski dan oz. večer, ki se je zavlekel kar do zgodnjih jutranjih ur. Ni kaj, naše dame so se znova izkazale!

Seveda pa DI Hrastnik tudi letos ni pozabilo na svoje članice, ki se zaradi zdravstvenih razlogov nikakor niso mogle udeležiti srečanja. Naše poverjenice oz. poverjeniki in predstavniki vodstva društva bodo namreč v prihodnjih dneh obiskali kar nekaj naših težje invalidnih članic, tako doma kot tudi po domovih za starejše. Obiski v obdobju dneva žena in materinskega dne bodo seveda namenjeni krajšemu klepetu in priložnostni obdaritvi, kajti prav prijazna beseda, nasmeh in simbolična obdaritev pomenijo največ. Iskrene čestitke vsem ženam in materam!

 

Gregor Erman