Poročilo predsednika ZDIS - januar 2013

15.01.2013 – Terme Čatež

S strokovno sodelavko ZDIS, Tatjano Bečaj sva opravila razgovor s kandidati za opravljanje del po pogodbi o zaposlitvi – javna dela v Termah Čatež. Zavod za zaposlovanje je na razgovor napotil sedem kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje iz razpisa.

Sestal sem se z Mitjem Medveščkom, direktorjem apartmajev in kampa v Termah Čatež in Tonijem Supančičem, vodjo apartmajev in kampa glede koriščenja kapacitet Zveze v letu 2013. Opozoril sem jih na pritožbe naših koristnikov glede TV signala. Povedala sta, da so v vseh apartmajih izvedli kontrolo signala TV in brezžično povezavo za internet ter zagotovila, da je signal v redu.

S predsednikom DIO Brežice, Ivanom Kostrevcem sem se pogovoril o izvedbi pevske revije ZDIS, ki bo v mesecu maju 2013.

 

17.01.2013 – DI Sevnica

Srečal sem se s predstavniki DI Sevnica, Škerbec Damijanom, predsednikom, Boljte Francem, podpredsednikom, Giovanetti Marijo, članico IO, Režun Francem, članom IO in Novšak Romanom, tajnikom. Pogovorili smo se glede delovanja DI, o problemih, ki jih imajo, o elektronski pošti, ki jo prejema Zveza in o delu vnaprej. Dogovorili smo se, da predsednik DI skliče sejo IO, na kateri se bodo pogovorili o nesoglasjih v DI in poiskali rešitve, da do problemov ne bi prihajalo. Zapisnik seje bodo poslali tudi Zvezi, ki ga morajo prejeti vsi člani IO DI in ga tudi potrditi na naslednji seji. Pri delu se morajo držati statuta DI, v katerem imajo zapisano, da IO šteje 5 članov, sedaj pa je v IO DI 6 članov in predsednik DI.

 

24.01.2013 – seja UO NSIOS

Udeležil sem se 1. seje UO NSIOS v hotelu Plaza v Ljubljani. Obravnavali smo osnutek zakona o osebni asistenci, razpravljali smo o državnem holdingu, IO morajo paziti, da državni holding ne bo začel prodajati Loterije Slovenije, programu delovanja in finančnem načrtu NSIOS za leto 2013 ter posledicah nove metodologije pri razporejanju finančnih sredstev FIHO. Sejo smo zaključili pri peti točki dnevnega reda, ostale točke dnevnega reda bomo obravnavali na naslednji seji UO NSIOS.