DI Dravograd: Regijska proslava ob dnevu invalidov

V nedeljo 2.12.2012 je DI Dravograd organiziralo regijsko proslavo v počastitev Mednarodnega dneva invalidov – 3. december.

Proslavo smo imeli v Domu borcev v Šentjanžu pri Dravogradu, V kulturnem programu je sodelovalo vseh pet društev invalidov na Koroškem, ki so članice Zveze delovnih invalidov Slovenije. Na začetku so nam zapele pevke iz DI Dravograd, potem smo slišali čudovite zvoke citrarke Tine iz DI Mežiške doline, v nadaljevanju so nam zapele ljudske pevke Lastovke iz DI Slovenj Gradec, prestavila se nam je tudi literarna skupina (Marija Mrakič, Mira Freidl in Slavica Dravčbaher) iz DI Muta s svojimi poezijami in zgodbami, kulturni program pa je zaključil harmonikar Andraž Gašper iz DI »Drava« Radlje ob Dravi.

Govorniki prireditve so bili: predsednik DI Dravograd g. Slavko Halužan, županja občine Dravograd ga. Marijana Cigala, predsednik KOO DI na Koroškem g. Jože Freidl in slavnostni govornik na proslavi predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije g. Drago Novak.

Na proslavi smo podelili priznanja in knjižne nagrade najboljših prispevkov Pedagoške akcije v letošnjem letu. Letošnji nagrajenci so: Julijana Marsel Ficko iz DI »Drava« Radlje ob Dravi, Tanja Turičnik iz DI Mežiške Doline, Jerica Vižintin iz DI Slovenj Gradec, Tilen Cvetko iz DI Muta in Ana Hribernik iz DI Dravograd.

Najlepše se zahvaljujemo JSKD Dravit, kateri nam je priskrbel moderatorko ga. Katjo Čevnik, katera je odlično povezovala prireditev in priskrbeli so nam tudi ozvočenje, za kar sta skrbela Nejc Grudnik in Simon Šuler.

Proslavo je popestrila tudi diaprojekcija slik dogodkov v letu 2012 iz vseh DI na Koroškem, članic ZDIS.

Zahvaljujemo se ročnim ustvarjalkam DI Dravograd, ki so naredile šopke za vse nastopajoče in goste proslave.

Po proslavi smo imeli pogostitev za vse goste in nastopajoče v zaodrju v mali dvorani. Za pogostitev je poskrbela LIPUŠ KUHINJA Marjan Lipuš s.p. Zahvaljujemo se tudi g. Navodnik Tomažu, kateri nam je odstopil prostor za pogostitev.

Zahvaljujemo se tudi organizacijskemu odboru DI Dravograd, kateri je poskrbel, da je vse potekalo nemoteno.

Prispevek sestavila:
Andreja Božnik
Pomoč DI Dravograd