DI Ilirska Bistrica: Tradicionalno julijsko srečanje društva

»ŽIVLJENJE JE NASMEH LEPOTE, JE RADOST, ŽUBORENJE LJUBEZNI…«

S temi mislimi za lep dan Antona Komata, naravovarstvenika , svobodnega raziskovalca , pisca in publicista, je predsednica ilirskobistriškega društva invalidov nagovorila številno članstvo na že tradicionalnem julijskem srečanju pri lovski koči na Pavlici.

Ta dan smo odmislili vse raznovrstne težave, saj smo se srečali s prijatelji, znanci in bivšimi sodelavci. V hladni senci dreves v neokrnjeni naravi smo z vsemi pokramljali, prisluhnili zvokom harmonike in drugih glasbil, pa še veliko petja in dobre volje je bilo zdravem. Tudi balinarji so prišli na svoj račun.

Pa ne samo to… Posebej smo nazdravili članom, ki so v letošnjem letu obeležili okrogle jubileje, pa še vsem tistim, ki se bližajo osemdesetletnici in čez. Najstarejši udeleženec je bil naš dolgoletni član Alojz Kirn iz Sabonj, ki ima za sabo že častitljivih 85 let. Med udeleženkami je Hermina Glavaš praznovala 80-letnico, leto, dve več pa Marija Šircelj in Anica Frank.

Nič kolikokrat je tokrat odmevala pesem »kol'kor kapljic, tol'ko let, bog nam daj na svet' živet'« ob spremljavi na harmoniki Ankice in Ivana, Cvetko pa je s svojimi različnimi glasbili dopolnjeval to glasbeno vzdušje.

Tudi za hrano in pijačo je bilo poskrbljeno. Za dobrote z žara so skrbeli Branko, Vida in Danica, Renata pa za hladne napitke.

Že ko se je popoldan prevesil v večer, je še vedno odmevala skupna pesem. Kar prehitro je minilo to srečanje s prijetnim druženjem in v dobrem razpoloženju.

Jožica Žibert