DI Ilirska Bistrica: Invalidi ne mirujejo

Zavedamo se, da je vlaganje v zdravje investicija, ki se dolgoročno krepko obrestuje. Stresno življenje, različne obveznosti, nezdrava prehrana, pomanjkanje gibanja… so stvari, ki poslabšajo zdravje in ker se jim že ne moremo izogniti, lahko poskušamo vsaj omiliti njihove posledice. V društvenem programu ohranjanje psihofizičnih sposobnosti vsak član društva najde nekaj zase in pomeni rekreacijo za vsakogar, ki to želi za doseganje boljše kondicije in ohranitev zdravja skozi različne športno rekreativne panoge.

Športniki Društva invalidov Ilirska Bistrica sodelujejo na območnih tekmovanjih invalidov v streljanju, športnem ribolovu, balinanju in pikadu.

Letos se lahko pohvalimo z nastopom na državnih prvenstvih v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije, kar ni ravno vsakdanje. Po uspešnih rezultatih na območnih tekmovanjih so se uvrstili na državna tekmovanja strelec, ribič in moška balinarska ekipa.

Vsako leto strelec in ribič dosegata na teh tekmovanjih visoko uvrstitev. Letos je bila priložnost tudi za naše balinarje, saj so se pomerili kar z osmimi ekipami, in sicer iz invalidskih društev Postojna, Kranj, Maribor in Novo mesto, kakor tudi z ekipami ŠD Invalid Ljubljana, ZDCIV Slovenije in ZDVI Slovenije. Dosegli so tretje mesto za Postojno in Kranjem. Ne smemo pa pozabiti, da se je leto poprej na državno prvenstvo uvrstila ženska balinarska ekipa in dosegla drugo mesto.

V društvu smo ponosni na naše športnike in uspehi so le dokaz, da njihov trud in treningi niso zaman, saj pridno prinašajo v društvo najvišja priznanja.

Že vrsto let balinarji in balinarke na domačih baliniščih organizirajo meddruštveno športno srečanje v balinanju v počastitev občinskega praznika in dneva državnosti. Letos se je pomerilo kar 20 ekip iz invalidskih društev Piran, Izola, Koper, Sežana, Pivka, Postojna, Cerknica, Logatec, Vrhnika in domačega društva. Ženska ekipa je dosegla četrto mesto, pri moških pa druga ekipa prvo mesto, prva ekipa pa tretje mesto.

Balinarke in balinarji so tudi zelo aktivni in uspešni na prijateljskih balinarskih turnirjih, ki jih prirejajo društva invalidov notranjske in obalno-kraške regije.

Na teh prijateljskih športnih srečanjih je veliko prijetnega druženja, prijateljskih stikov in predvsem dobrega razpoloženja.

Pa ne samo to… Tudi društveni junijski izlet je bil zanimiv. Preko 50 članov si je tokrat ogledalo Varaždin in okolico.

Jožica Žibert