4. razstava ročnih in umetniških del invalidov ZDIS z mednarodno udeležbo

SLOVENJ GRADEC, Mladinski kulturni center, Ozare 18

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z Društvom invalidov Slovenj Gradec organiziral 4. razstavo ročnih in umetniških del invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije z mednarodno udeležbo, ki se je odvila v Mladinskem kulturnem centru, Ozare 18 v Slovenj Gradcu od 18.4. – 29.4.2012.

Razstava je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka in sicer v okviru ART & CRAFT EUROPE 2012, 19. rokodelske razstave z mednarodno udeležbo, ki je eden od osrednjih projektov Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 partnerskega mesta Slovenj Gradec.

Galerija slik

Prvi utrinki z razstave

Slovesno odprtje razstave je bilo v sredo, 18.4.2012 ob 12.30 uri.
Razstavo je otvoril
dr. Danilo Türk, predsednik RS.
Razstava je na ogled od 18.4. - 29.4.2012.

Na ogled je postavljenih preko 3.000 izdelkov, ki odražajo domiselnost in ustvarjalnost invalidov iz 40 društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije ter invalidov iz Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

S predstavitvijo izdelkov s področja domače in umetnostne obrti, rokodelskih spretnosti in umetniških navdihov, ki jih invalidi izražajo skozi izdelavo predmetov, okraskov, uporabnih in umetniških del, želi Zveza delovnih invalidov Slovenije širši javnosti pokazati možnosti uveljavljanja invalidov, da izkoristijo svoje ustvarjalne, umetniške in intelektualne potenciale, ne le za lastno korist, temveč tudi za obogatitev svoje skupnosti.

 

PriponkaVelikost
Zgibanka o razstavi3.91 MB