junij 2016

DI Hrastnik: Delavnica izdelovanja nakita

Članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, Sončnice, imajo v svojem vsakoletnem programu dela tudi širjenje svojih znanj ročnih del na mlajše generacije.

Tako so v petek, 17. junija vodile delavnico izdelovanja nakita (izdelovanje zapestnic in prstanov) v okviru Festivala hrastniške knjižnice.

Deklice so z veseljem nizale perlice, končni izdelki pa so jih sploh navdušili.

 

Jana Perpar

DI Hrastnik: Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij

Tudi letos je Knjižnica Antona Sovreta organizirala Festival hrastniške knjižnice, v sklopu katerega so organizirali tudi že tradicionalno Tržnico hrastniških društev, organizacij in malih podjetij.

DI Črešnjevec: Enodnevna rehabilitacija z učinki biotermalne vode

V soboto 28. maja smo se naši člani udeležili kopalnega dne v Bio termah Mala Nedelja. Veselilo nas je, da sta bili z nami tudi vnukinji naših članic. Mladost in igrivost se je tako dotaknila tudi nas starejših.

Že zjutraj nas je razvajalo sonce in pa naš šofer avtobusa, ki nas je pobiral po postajah v bližini domov. Ja hvale vredna so mu dana taka navodila. Ni lepšega občutka, ko vstaneš, se urediš in se odpraviš na tak brezskrben izlet. Veš, da bo za vse poskrbljeno.

DI Črešnjevec: Srečanje DI Črešnjevec in MDI Lenart v pikadu

V četrtek, 19.5.2016, so se v društvenih prostorih na Črešnjevcu srečale ekipe v pikadu, tako moške kot ženske, iz DI Črešnjevec in MDI Lenart, da se preizkusimo v metu pikada.

DI Črešnjevec: Teden vseživljenjskega učenja

Društvo invalidov Črešnjevec je v sredo, 18.5.2016, ob tednu vseživljenjskega učenja, skupaj s TD Breza iz Pragerskega, na Trgu svobode predstavilo svojo dejavnost v Slovenski Bistrici, katerega je organizator je Ljudska univerza Slovenska Bistrica. DI Črešnjevec je predstavilo delovanje društva z brošurami, tako društva kot Zveze delovnih invalidov Slovenje (ZDIS).

DI Hrastnik: Junijski kopalni dan

V četrtek, 2.6.2016 nas je pot peljala med zavetje dolenjskih gričev. Uživali smo ob pogledu na neokrnjeno naravo in prelepe barve, ki so kot slike hitele mimo nas, ko smo se vozili mimo manjših zaselkov. Naš cilj so bile Šmarješke toplice, ki so znane tudi po znamenitem lesenem bazenu, zgrajenem nad vrelcem termalne vode, ki ga obkrožajo ga številne sprehajalne poti. V parku, ki se razprostira na približno treh hektarjih, raste devetdeset različnih drevesnih in grmovnih vrst in živi več vrst ptic.

DI Hrastnik: Majski planinski pohod

Člani planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik smo za mesec maj izbrali izlet na Čemšeniško planino. S težavo smo v deževnih dneh našli dan, ki bi bil ugoden za planinarjenje. Izbrali smo 25. Maj in upali, da nam bo vreme naklonjeno. Z avtobusom in še enim osebnim avtom smo se odpeljali mimo Trojan, proti Šentgotardu in naprej proti Prvinam. Parkirali smo na parkirišču novega hotela, ki pa je bil na žalost zaprt. Vreme je bilo na naše veliko veselje prelepo, temu primerno pa tudi vzdušje med pohodniki.

DI Murska Sobota: 16. INTEGRA CUP V KAPFENBERGU

V okviru projekta EQITY smo v Medobčinskem društvu invalidov Murska Sobota začeli sodelovati z Avstrijsko Štajersko. To sodelovanje smo nadaljevali v okviru športnih iger našega društva ter ÖZIV Landesgrupe Steiermark s katerimi sodelujemo že 10 let in društva Vasakarat iz Madžarske s katerimi pa sodelujemo že 36 let.

Poročilo predsednika ZDIS - maj 2016

05.05.2016 – 3. seja UO NSIOS; ZDIS

Udeležil sem se 3. seje UO NSIOS v sejni dvorani URI-Soča v Ljubljani.
Potrdili smo dnevni red.
Uskladili smo predlog dikcije 7. člena NSIOS predloga Zakona o FIHO in FŠO.
Povedal sem tudi glede Bele knjige.
NSIOS mora pripraviti dopis, katerega vse IO podprejo, glede ribičije.

Razgovor z Matjažem Juhartom in Alešem Časarjem glede zadnje seje UO Fiesa in priprava na naslednjo sejo.