DI Črešnjevec: Enodnevna rehabilitacija z učinki biotermalne vode

V soboto 28. maja smo se naši člani udeležili kopalnega dne v Bio termah Mala Nedelja. Veselilo nas je, da sta bili z nami tudi vnukinji naših članic. Mladost in igrivost se je tako dotaknila tudi nas starejših.

Že zjutraj nas je razvajalo sonce in pa naš šofer avtobusa, ki nas je pobiral po postajah v bližini domov. Ja hvale vredna so mu dana taka navodila. Ni lepšega občutka, ko vstaneš, se urediš in se odpraviš na tak brezskrben izlet. Veš, da bo za vse poskrbljeno.

Ob 8. uri je avtobus odpeljal iz Slov. Bistrice in nas skozi Ptuj in Juršince po 9. uri pripeljal na cilj. V Biotermah so nas lepo sprejeli, naša tajnica pa nam je razdelila kopalne karte in bloke za kosilo. Zasedli smo proste ležalnike in se udobno namestili. Na izbiro smo imeli veliko možnosti. Zunaj toplo sonce ali senco pod zelenimi drevesi, ali pa v notranjosti primerno temperaturo zraka in bližino večjih bazenov s toplejšo bio termalno vodo.

Prijetno prijateljsko druženje, ki smo ga začeli že na avtobusu, se je kar nadaljevalo. Veliko smo plavali, klepetali, se igrivo razvajali in tudi zapeli. Voda nas je prijetno masirala in nam priklicala občutek lakote. Bili smo veseli, da je bila restavracija kar zraven. Na izbiro smo imeli 4 menuje s sladico. Vsak je lahko izbral kaj okusnega zase. Po kosilu smo zopet porabljali nove dodatne kalorije.

Bili smo kot družina, si delili dobrote iz popotnih torb in si izmenjevali bogate življenjske izkušnje. Otroci v bazenih so nam s svojim smehom in izredno gibljivostjo telesa nehote dajali spoznanje, da čas res zelo hitro mineva. Tudi mi smo bili pred leti del njih. Pomembno pa je, da vsaj poskušamo čim dlje ostati njim podobni. Zato smo še posebej veseli vsakega skupnega druženja.

Hvala predsedniku Zvonetu in tajnici Marjani za tako popolno organizacijo.

Domov smo se vrnili po isti poti po 18. uri.

Bilo je lepo in razveseljuje nas, da se bomo lahko družili tudi na naslednjem kopalnem dnevu na Primorskem.

Do takrat pa drage članice in člani pustite se razvajati toploti sonca in prijateljev in ne pozabite se preprosto imeti radi.

Jožica Dreo