DI Hrastnik: Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij

Tudi letos je Knjižnica Antona Sovreta organizirala Festival hrastniške knjižnice, v sklopu katerega so organizirali tudi že tradicionalno Tržnico hrastniških društev, organizacij in malih podjetij.

Z Jerico sva že nekaj dni prej zbrali material, ki smo ga predstavili na stojnici: nekaj lepih lesenih izdelkov Romana Omerzela, čudovite voščilnice Sončnic, nekaj pokalov, osvojenih v preteklem letu, pa nekaj unikatnih prtičkov in okrašenih vaz. Na stojnici seveda ni manjkala tudi Zdis-ova zastava in naši bilteni za tiste, ki bi jih delo Društva bolj zanimalo. Ljudje so se z zanimanjem ustavljali ob stojnicah za kakšno informacijo, največ navdušenja pa so poželi »tresavčki«, nova kolekcija voščilnic, ki jih pripravljajo Sončnice pod vodstvom naše Jane. Prav vsi obiskovalci pa so se ustavili ob naši Jerici, ki je vabila s prijazno besedo in nasmehom.

Poleg nas se je prestavila tudi vrsta ostalih društev, ki so s svojimi predstavitvami kar najbolje poskušali predstaviti svojo dejavnost. Pester pa je bil tudi spremljevalni program Tržnice: tako so se nam predstavili policisti, reševalci in gasilci, zaplesali smo zumbo z malimi otroci, skupina iz Vrtca Hrastnik nas je popeljala v čase »Račk«, zaplesala je tudi skupina ŠKD Feniks, Folklorna skupina Trbovlje, seveda pa niso manjkali niti godbeniki; prišli so tako rudarski, kot steklarski in ti so s seboj pripeljali še mažoretke.

Pomembno je, da se glas o Društvu invalidov Hrastnik in njegovih aktivnostih širi med ljudmi tudi v takšni obliki, hkrati pa je Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij tudi priložnost za druženje članov in utrjevanje vezi med posameznimi društvi.

Mojca Trbovc