maj 2016

DI Hrastnik: predavanje "Zakaj boli križ in odkod bolečine v sklepih?"

Tako kot vsako leto, smo tudi letos majski termin rezervirali za predavanje doktorja medicine, Ladislava Golouha, ki je že kar naš stari znanec. Tokrat smo spoznali zgradbo hrbtenice in se naučili, kako lahko omilimo bolečine, ki nastopijo ob dolgoletni nepravilni drži.

Ekipno državno prvenstvo v balinanju 4.6. Boštanj

Društvo invalidov Sevnica je organizator Državnega prvenstva Slovenije v balinanju ekipno, ki bo dne 04. junija 2016 na balinišču v Boštanju s pričetkom ob 8.45 uri.

DI Sevnica: Aktivnosti društva

Društvo invalidov Sevnica je v sodelovanju s člani iz Šmarčne, organiziralo srečanje v pikadu, katerega so se udeležili tekmovalci iz DI Sevnica, DI Radeče in DU Sevnica. Skupaj se je udeležilo 33 tekmovalcev, ki so se pomerili v prijateljski tekmi v pikadu, ki je imela predvsem namen druženja. Tako da so rezultati tekmovanja, ki sledijo v nadaljevanju drugotnega pomena.

DI Hrastnik: Majski kopalni dan v termah Topolšica

Začetek našega drugega kopalnega dne bi lahko začela s pesmijo »tih deževen dan« in končala s »sonček je in ti si skuštrana«. Ja, tako je, ko se na potep odpravi vesela druščina članov društva invalidov Hrastnik.

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov, Terme Topolšica

6. -7. maj 2016 - v Termah Topolšica je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje že drugo Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za prostovoljce/ke na društvih invalidov - članih ZDIS.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje ''Žalovanje ob smrti bližnjega'', popoldne pa so sodelovali v petih delavnicah.

Drugi dan je sledilo predavanje ''Duševne motnje in nasilje''.

Psihosocialna rehabilitacija, Terme Vivat Moravske Toplice

6. - 23. april 2016 - v Termah Vivat Moravske Toplice je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla bogat 7-dnevni program psihosocialne rehabilitacije.

ZBOR ČLANOV ZDIS, LJUBLJANA, 19.4.2016

Predstavniki članov ZDIS so konstruktivno sodelovali v razpravah in med drugim potrdili Letno poročilo ZDIS za leto 2015 in sprejeli plan ZDIS za leto 2016.

MDI Velenje: Pozdrav pomladi 2016

V nedeljo 10. aprila 2016, je v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski, potekala revija pevskih zborov Šaleške doline. Nastopilo je 16 pevskih zborov, med njimi tudi ŽePZ DU in MDI Šaleške doline Velenje.

Zbore je ocenjevala strokovna spremljevalka Jerica Gregorc Bukovec in jih razvrstila po kvaliteti nastopa, na tri ravni: območno, regionalno in državno.

DI Hrastnik: Aprilski planinski pohod

Planinci društva invalidov Hrastnik smo z nestrpnostjo čakali dan, ko se bomo spet podali na naše planinske pohode.
Kot več let poprej, smo tudi letos prvega izvedli z raziskovanjem obronkov Hrastnika in sicer smo se podali do Prapretnega, Pleskega ter nato do vasice Retje.

DI Hrastnik: 3-dnevno kopanje težjih invalidov v zdravilišču Laško

 

Na društvu invalidov Hrastnik že dolga leta z našimi težjimi invalidi in spremljevalci preživimo 3 nepozabne dneve na kopanju v zdravilišču Laško. To tradicijo je društvo z veseljem nadaljevalo tudi v dneh od 18. do 21. aprila. Vsak dan sta dva kombija in avtobus z našimi nepogrešljivimi prostovoljci – Gusti, Blaž, Vera, Slavi, Joži, ki so nudili pomoč, organizacijo in druženje, v Laško odpeljali 40 težjih invalidov in spremljevalcev.