Izlet za težje invalide MDI Žalec na Hrvaško

V sredo, 24.1.2024 smo se s člani MDI Žalec, težjimi invalidi in njihovimi spremljevalci odpravili na izlet na Hrvaško, kjer smo bili deležni strokovne razlage in prikaza postopka obrezovanja trte in nato še krsta trte za boljšo rodnost v tem letu. Druženje smo nadaljevali v gostišču K Jeleni, kjer smo lahko tudi opravili daljše neformalne pogovore.

Srečanje je bilo zelo uspešen dogodek, ki je prineslo veliko veselja in zadovoljstva udeležencem.

Posebna pozornost je bila namenjena udobnemu prevozu za težje invalide, kjer smo složno priskočili na pomoč in skrbeli drug za drugega.

Gostišče je bilo prilagojeno za invalide, kar je omogočilo enostaven dostop do vseh prostorov. Organizirali smo prijetno družabno srečanje, kjer so se udeleženci sprostili, klepetali in uživali ob okusnih lokalnih jedeh. Ob zvokih lokalnega dua pa smo se zavrteli na plesišču.

Izlet za težje invalide v tujino na Hrvaško, z družabnim srečanjem v gostišču K Jeleni, je bil izjemno pozitivna izkušnja za vse udeležence. Organizacija izleta, prijaznost osebja in prilagoditve za invalide so prispevali k nepozabnemu doživetju.

Dogodek je bil pomemben tudi z vidika socialnega povezovanja in izboljšanja kakovosti življenja težje invalidnih oseb.

 

Avtor: Nataša Privošnik

Fotografije: Nataša Privošnik