Srečanje v Gorici

Člani MDDI Šentjur in Dobje smo 2. septembra uspešno organizirali tradicionalno vsako leto težko pričakovan dan invalidov občin Šentjur in Dobje.

Srečanja se je udeležilo presenetljivo veliko članov. Vreme pa nam je izredno prizaneslo, tako da je bilo tudi tistim, ki se radi sprehodijo po neokrnjeni naravi res prijetno.

Kot vsako leto smo pripravili lep kulturni program. Na začetku so nam zapeli fantje skupine 7-DECI. Sledili so govori predsednika društva Šentjur in Dobje Vlada Robiča, predsednice DI Celje Dragice Mirnik, podžupanje občine Šentjur Silve Koželj, podpredsednika Di Rogaške (Posotelja) Jožeta Liparja in predstavnika občine Dobje svetnika Branka
Uduč-a. Nato so nam še enkrat zapeli fantje skupine 7-DECI, nato PA etno skupina Jožkova Banda, za smeh je poskrbel komik Dominik Gračner iz Kalobja. Vse skupaj je povezovala moderatorka Polonca Jazbinšek.

Sledila je sveta maša, ki jo je že 14 leto vodil slivniški župnik Marko Šramel z svojimi pevci.
Po sveti maši je sledila pogostitev z golažem, ki sta ga pripravila gospod Branko Uduč in Adi Lončar iz Dobja, zato se jima iskreno zahvaljujem, saj je bil izredno dobro pripravljen.

Članice in člani društva so kot vsako leto skrbeli za strežbo pijače, hrane in peke na žaru. Za dobro voljo je tudi letos poskrbel ansambel PIK z izredno glasbo in petjem.

Vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi srečanja, se iskreno zahvaljujem, posebno občinam Šentjur in Dobje. Gasilskem društvu in krajevni skupnosti Gorica pri Slivnici za nudenje prireditvenega prostora vsa ta leta, še enkrat hvala.

Predsednik Vlado Robič

Fotografije: MDDI Šentjur