DI Rimske Toplice: Predavanje o novostih v cestno-prometnih predpisih

Društvo invalidov Rimske Toplice ob koncu leta 2016 praznuje svojo 20-letnico. V okviru aktivnosti, vezanih na to obletnico, je bila skozi vse leto izvedena že vrsta aktivnosti, kulturnih prireditev, nastopov in predavanj.

13. 9. 2016 je društvo v sodelovanju z Avto moto društvom Laško – Šolo varne vožnje – v Večnamenski dvorani Rimske Toplice izvedlo predavanje na temo novosti v cestno-prometnih predpisih. Predavanje je bilo namenjeno vsem krajanom Rimskih Toplic, saj so bila v sodelovanju s Krajevno skupnostjo po domovih razposlana tudi vabila.

Predavanje je bilo v prvi vrsti namenjeno predvsem starejšim voznikom in voznikom invalidom. Izvedel ga je gospod Andrej Titan, vodja šole vožnje AMD Laško, v njem pa je zajel predvsem:

- novosti v cestnem prometu,
- vožnjo v križiščih,
- vožnjo v krožiščih,
- vožnjo na avtocesti in
- predstavitev novih prometnih znakov.

Predavanja se je udeležilo več kot štirideset krajanov, zlasti invalidov in upokojencev. Predavatelj je skušal odgovoriti na vsa dodatna vprašanja prisotnih, tako da je predavanje trajalo več kot 2 uri. Vsi prisotni na predavanju so bili izredno zadovoljni tako z vsebino kot tudi z načinom podajanja le-te. Slednje je moč razbrati tudi iz njihove želje, da bi se podobno predavanje v prihodnjem letu ponovilo.

Društvo invalidov Rimske Toplice se za sodelovanje pri izvedbi predavanja zahvaljuje AMD Laško, še posebej pa gospodu Titanu, ki ga je odlično izpeljal.

Andrej Mažgon