DI Hrastnik: Izlet v Planico, Tamar in na Vršič

S planinskim odsekom Društva invalidov Hrastnik smo se 29. septembra odpravili na izlet na Gorenjsko. Izleta se nas je udeležilo 29 članov.

Na res lep dan nas je pot vodila najprej v Planico. Tu smo si nadeli nahrbtnike in odšli proti koči v Tamar. Hoja po tej dolini je prijetna, ker ne zahteva nobenega napora in poleg opazovanja lepot lahko tudi klepetaš. Tako smo bili hitro pri koči, ki je prijetna ob vsakem vremenu, ob jasnem, kot danes pa sploh. Opazovali smo tudi gore, katere smo nekateri že prehodili, drugi pa jih  mogoče še bodo.

Vračali smo se po drugi poti, ki  je pozimi urejena za tekaško stezo. Pri vrnitvi v Planico je bila ta že vsa v soncu in je bil pogled na urejene skakalnice prečudovit. Ogledali smo si še notranjost lepo urejenega smučarskega centra, kjer tekači trenirajo na snegu.

Pot smo nadaljevali proti Vršiču. Po poti smo si ogledali Rusko kapelico, ter nadaljevali pot po vseh ovinkih do vrha. Tu smo uživali v lepem vremenu in razgledu na Ajdovsko deklico, sliko deklice vklesane v goro Prisojnik, ki jo je izdelala narava sama. Dan je kar prehitro minil in polni lepih prizorov in vtisov  smo se  smo se vračali proti domu.

Zapisala: Nuša Maurer
Foto: Judita Brgles