DI Sevnica: Zbor članov

V sredo, 09.03.2016, ob 16. uri je potekal redni letni zbor članov društva invalidov Sevnica. Udeležba je bila zelo dobra, saj se je zbora udeležilo 136 članov DI Sevnica. Zbora pa so se udeležili gostje: predsednik ZDIS Drago Novak, podžupanja občine Sevnica Danica Božič, predsednik športne zveze Sevnica Rok Vodenik in gostje iz KOO Zasavje in Posavje in sicer iz Zagorja predsednik DI Zvone Poznič, tajnica DI Trbovlje Stanka Kink, predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar, in predsednik DI Radeče Franc Gros, s katerimi društvo lepo sodeluje.

Predsednik društva in predsedniki posameznih društvenih organov so podali poročila za leto 2015. Ugotovljeno je bilo, da smo v društvu pozitivno in uspešno poslovali. Brez prostovoljnega dela celotne ekipe rezultati seveda ne bi bili taki. Kopalni dnevi v Dobovi so dodobra zaživeli, saj se je štirih kopalnih dni za ohranjevanje zdravja udeležilo 260 članov. Skrb za ohranjanje zdravja, druženje, dobro fizično in psihično počutje je osnova delovanja društva, saj izvajamo 8 posebnih socialnih programov po smernicah ZDIS. Svojo ustvarjalnost, ideje in pridnost nam vedno znova predstavijo naša dekleta s svojimi izdelki. Tudi tokrat je bila obložena miza paša za oči. Zelo aktivno delovanje pa je bilo tudi na športnem področju, saj je komisija za šport in rekreacijo v minulem letu organizirala vidne prireditve na državnem in območnem nivoju.

Zbor je pozdravil predsednik ZDIS Drago Novak, pohvalil je delovanje društva v preteklem letu, kakor tudi delo prostovoljcev. Zbor so pozdravili tudi ostali gostje: podžupanja Danica Božič; predsednik športne zveze Sevnica Rok Vodenik, ki nas je pohvalil za delovanje na športnem področju; ravno tako so pozitivno ocenili delovanje društva invalidov Sevnica predsedniki iz KOO Zasavje in Posavje.

Sprejeti so bili načrti za leto 2016. Vodstvo obljublja, da se bomo še naprej trudili izvajati posebne socialne programe in ZDIS-ovih smernic. Posebno pozornost pa bomo namenili delovanju na lokalni ravni.

Po končanem zboru in po okusni malici je bilo prijetno druženje. Člani so bili zelo zadovoljni z rezultati preteklega leta in ker smo skupaj preživeli še eno lepo popoldne.

DI Sevnica