DI Črešnjevec: Srečanje invalidov na Brinju

Društvo invalidov Črešnjevec se lahko resnično pohvali kot odličen organizator raznih družabnih srečanj. Prvo soboto v mesecu juliju smo se zbrali na Brinju pod novo zgrajenim kozolcem, pri domu vojnih veteranov. Srečali smo se člani pobratenih društev invalidov : Črešnjevec, Ljubljana – Moste – Polje in Radovljica – Bled – Gorje. Listino o pobratenju so podpisali na občnem zboru DI Črešnjevec, na turistični kmetiji Ačko v Štatenbergu. Predsedniki omenjenih društev, so podprli predlog, da vsako leto organiziramo skupno druženje.

Z velikim veseljem je prvi prevzel vlogo organizatorja prav naš predsednik Anton Kolar, ki je bil tudi pobudnik ideje o pobratenju. Ni namreč lahko najti lokacije za 200 ljudi, kot se jih je zbralo na tokratnem srečanju. Vemo, da so to invalidi in je potreben dovoz . Avtobusa sta lahko parkirala tik ob prizorišču.

Predsednik društva Ljubljana – Moste - Polje Diko Ivanovič je za svoje člane organiziral še postanek na BIO KMETIJI PODGRAJŠEK na Črešnjevcu. Za dobrodošlico so vse pogostili z domačim jabolčnim in hruškovim sokom. Podrobneje so se seznanili s podatki o delovanju kmetije in o končnih proizvodih, ki jih lahko tudi kupijo v priročni trgovinici pri vhodu v proizvodni obrat. Na policah ponujajo tudi domače bučno olje, različne vrste moke in kosmičev, več vrst kaše, domači jabolčni kis, ter jabolčni in hruškov sok.

Po ogledu jih je avtobus pripeljal na Brinje, kjer je že bilo zelo veselo. Člani DI Radovljica-Bled-Gorje, so imeli s sabo na avtobusu kar glasbeni ansambel, ki je z odra že zabaval vse prisotne. Sledil je pozdravni nagovor našega predsednika. Podal je vse potrebne informacije in napovedal začetek družabnih iger. Vsako društvo je imenovalo svoje tekmovalce za posamezne igre. Pomerili so se v metu škornja, z lesenim kolesom so podirali količke, metali tenis žogice v tarče…

Ocenjevalna komisija je budno spremljala rezultate in na koncu dosodila zmagovalno prvo mesto ekipi društva iz Ljubljane. Vsi tekmovalci pa so prejeli priznanje in nagrado za sodelovanje. Za odlično hrano pa je poskrbel kuhar Gusti in njemu namenjamo vse pohvale. Ja resnično se je izkazal, saj so bili vsi hitro postreženi. Naše članice pa so se potrudile in pripravile mnogo dobrega peciva. Zadišalo je še po topli tilčkini gibanici iz krušne peči in mnoge so s sabo domov ponesle tudi recept za pripravo.

Bilo je prelepo druženje. Uživali smo v igrah, vzpodbujali svoje tekmovalce, plesali, poslušali vesele melodije ansambla, veliko govorili, delili nasvete in si izmenjali izkušnje.

Invalidi imajo v svojem življenju pri izvajanju določenih aktivnosti veliko omejitev. Tokrat je bil to čas, saj je vse prehitro minilo.

 

Dreo Jožica
Kočno ob Ložnici