DI Hrastnik: 3-dnevno kopanje težjih invalidov

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je tudi letos organiziralo 3-dnevno kopanje težje invalidnih članic in članov društva. V dneh od 22. do 24. aprila se je tako 30 naših članic in članov razgibavalo v termalni vodi Thermane Laško. Za vse udeležence smo vsak dan organizirali prevoz od njihovega doma do zdravilišča in nazaj, pri čemer so imeli invalidi z vozički zagotovljen prevoz s kombijem, ostali pa z malim avtobusom.

Zdravilišče Laško že dobro poznamo, zato nismo imeli nikakršnih težav s prilagajanjem, sicer pa so za varno rehabilitacijo poskrbeli tudi naši prostovoljci-spremljevalci: Gusti, Vera in Blaž. Prostovoljci, šoferji in osebje Thermane Laško so očitno odlično opravili svoje delo, saj so bili udeleženci 3-dnevnega kopanja zelo zadovoljni z rehabilitacijo. Seveda pa je svoje opravila tudi zdravilna termalna voda, ki tako prijetno poživi težke in boleče ude.

Resnično neprecenljiv je občutek, ko ob koncu 3-dnevnega kopanja zreš v zadovoljne in hvaležne obraze udeležencev kopanja ter spoznaš, da so težji hrastniški invalidi v treh dneh tudi vidno napredovali pri gibanju v vodi in se tega odkrito veselili. Težko je opisati vzdušje, ki nas je vse te dni še dodatno povezovalo skupaj. Enostavno smo razumeli potrebe in težave sotrpinov ter si skušali medsebojno pomagati po najboljših močeh. S skupnimi močmi nam je tako uspelo še dodatno oplemenititi že sicer lepe in novega življenja polne pomladne dni.
 

 

Predstavnik DI Hrastnik za stike z javnostjo
Gregor Erman