Aktivnosti

Aktivnosti predsednika in podpredsednika ZDIS

Usposabljanje za zaposlene in brezposelne invalide ter aktive

Popoldan so imeli možnost sodelovati v štirih delavnicah: Soočanje delovnih invalidov z življenjskimi mejniki; Spoznavam sebe z glasom, gibom in zvokom gongov; Gibalno plesna delavnica in Pregled možnosti za invalide za zaposlovanje v okviru ZRSZ.

Drugi dan so bile dopoldan in popoldan izvedene štiri delavnice:

  • Delovni invalidi – skrbite za svoj avto bolje kot za svoje telo?

Nadzor v DIO Piran

Udeležba na usposabljanjih, ki jih organizira ZDIS za delovanje DI in sodelovanje v KOO je rezultat dobrega dela v DIO Piran, kar je ugotovila nadzorna skupina, kateri so svoje delo predstavili: Nives ANTONIČ, predsednica DI; Edvard KRAJNC, predsednik NO; Majda KOVAČIČ, referent za šport in tajnica.

Fotografija: ZDIS

Informativni sestanek "Občina po meri invalidov"

ZDIS vsako leto organizira informativni sestanek za DI in občine, ki želijo pristopiti k sodelovanju v projektu in pridobitvi listine »Občina po meri invalidov«. Letos je interes izkazalo 7 DI in 10 občin. Mag. Andrejka Fatur Videtič, predsednica projektnega sveta je predstavila način prijave; aktivno so sodelovali tudi ostali člani projektnega sveta: mag. Cveto Uršič, Jožef Gjerek in Roman Velikonja. Udeležence je nagovoril tudi Peter Bršek, predsednik ZDIS.

Nadzor v MDI Domžale

Na nadzoru so bili prisotni: Vida PERNE, predsednica DI; Nada VES, predsednica NO; Bojana POLJANŠEK, računovodja; Vida ČEH, vodja programov; Zdenka NOVAK, vodja registra in izvršnega odbora; Stane ŽAVBI, referent za šport.

Fotografija: ZDIS

Nadzor v MDI Cerknica – Loška dolina – Bloke

Kako so delovali v MDI Cerknica - Loška dolina – Bloke v lanskem letu so nam predstavile: predsednica Olga OTONIČAR, tajnica Tatjana HOMOVEC in Majda ŠKRABEC v imenu NO DI. Lastne poslovne prostore so tudi s pomočjo Zveze delovnih invalidov Slovenije pridobili v letu 2003.
 

Fotografija: ZDIS

Nadzor v ODI Zgornje Posotelje

Sredi izvajanja različnih aktivnosti za invalide, ki jih ODI Zgornje Posotelje izvaja tudi v poletnih mesecih, se je nadzorna skupina seznanila z njihovim delom v poslovnih prostorih v Rogaški Slatini, katere so kupili s pomočjo Zveze delovnih invalidov Slovenije. S strani DI so bili prisotni: Betka ŠELIGO PLAVČAK, predsednica; Litija VISTOROPSKI, tajnica in blagajničarka; Lidija ULBIN, predsednica NO; Jože LIPAR, podpredsednik.

Fotografija: ZDIS

Nadzor v MDDI Šentjur

MDDI Šentjur deluje v najmanjših poslovnih prostorih med DI, člani ZDIS. Kljub temu pa uspešno izvajajo posebne socialne programe za invalide, kar so nadzorni skupini predstavili: Vladimir ROBIČ, predsednik; Milenka DOBNIK, predsednica NO; Veronika PEVEC, računovodstvo in Urška SELIČ, tajnica, katera je najbolj zaslužna, da je dokumentacija v DI zgledno urejena in hranjena.

Fotografija: ZDIS

Nadzor v MDI Žalec

ZDIS je na MDI Žalec opravila nadzor o namenski porabi sredstev FIHO/ZDIS za leto 2023, zato je bila na nadzoru prisotna tudi Nataša Privošnik, ki je bila predsednica društva v letu 2023, da je podala pojasnila in odgovarjala na vprašanja nadzorne skupine. Ostali prisotni na nadzoru: Zdenko Štrucl, predsednik; Vesna Krašovec, računovodstvo; Dragica Breznikar, tajnica.

Fotografija: ZDIS

KOO Dolenjske in Bele krajine

Redno srečevanje DI na sejah KOO omogoča tekoče in dobro delo v samih DI kot tudi dobro sodelovanje z ZDIS.
Na dnevnem redu KOO Dolenjske in Bele krajine so bile aktualne teme za delovanje DI, poročanje o dejavnostih ZDIS in analiza srečanja invalidov KOO. Marjan Kerč, predsednik DI Metlika je vodil sejo; poročila sta podala predstavnika v UO ZDIS Srečko Matkovič in Karmen Jurčič; Peter Bršek, predsednik ZDIS pa je prisotne seznanil z dogajanjem in aktivnostmi ZDIS.

Nadzor v DIO Kranjska Gora

V DIO Kranjska Gora so na nadzoru sodelovali Marko KOŠIR, predsednik, Manca KUŽNIK, računovodja; Metka ROBIČ, tajnica in Milun VASIĆ, predsednik nadzornega odbora. V DI izvajajo veliko aktivnosti, katerih se udeležuje zelo veliko uporabnikov, čeprav je DIO Kranjska Gora po številu članov najmanjše DI v ZDIS. 
 

Syndicate content