November 2016

PODELITEV LISTINE ''OBČINA PO MERI INVALIDOV'' ZA LETO 2016

Zveza delovnih invalidov Slovenije v okviru projekta ''OBČINA PO MERI INVALIDOV'' vzpodbuja občine za načrtno odzivanje na posebne potrebe invalidov in za njihovo socialno vključevanje, za sožitje in večjo kvaliteto življenja vseh občanov.

Listino Zveze delovnih invalidov Slovenije ''Občina po meri invalidov'' za leto 2016 prejme OBČINA MAJŠPERK.
 

V občini Majšperk:

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov, Terme Ptuj, 25.-26.11.2016

V Termah Ptuj je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje zadnje usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na DI.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje ''Pravna država in korupcija'', popoldne pa so sodelovali v petih delavnicah. Drugi dan je sledilo predavanje ''Pacientove pravice''. Obiskal nas je tudi Božiček in razdelil čudovita darila, ki so jih pripravile pridne roke prostovoljcev MDI Ptuj.

Pomoč pri nakupu vinjet za invalide in velike družine tudi v letu 2017

Na podlagi dogovora Ministrstva za infrastrukturo z družbo DARS d.d. in Rdečim križem Slovenije bodo invalidi in velike družine upravičeni do pomoči pri nakupu letne vinjete za vozila cestninskega razreda 2B (vozila do 3.500 kg največje dovoljene mase, katerih višina nad prvo osjo presega 1,30 m) tudi za leto 2017. Sredstva za pomoč pri nakupu vinjete bo z donacijo Rdečemu križu Slovenije zagotovila družba DARS d.d. 

MDDI Celje: utrinki iz delavnic ročnih del

Kako malo je potrebno, da človek zaide iz poti in postane brez sredstev za življenje, brez prijateljev, sam nemočen, brez doma.

Prestrme so včasih stopnice življenja in nikogar ni, ki bi ti ponudil roko in ti pomagal po trnjevi poti. Največkrat je alkohol edini prijatelj, ki te nemočne ljudi pahne še globlje.

Prihaja zima, pred vrati so praznični dnevi, ki še poglobijo bolečine in žalost teh brezdomnih ljudi.

V delavnici ročnih del je priložnost tudi ra različne pogovore in odločili smo se, da se bomo učili pletenja kap in nogavic.

DI Hrastnik: Martinovanje

Na svetu lepše rož´ce ni,

kot je ta vinska trta,

pozimi spi, spomlad cveti,

v jesen nam vince daje…

Šah 2016

DI Sevnica je 22. oktobra organiziralo območno ekipno tekmovanje v šahu

Bilten (PDF, 16MB)

Utrinki iz Rogaške Slatine

Tone Pavček je zapisal

Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne pod palcem skrit zaklad.

Sreča je, ko se delo dobro opravi
in ko imaš nekoga rad.

Utrinki iz Mozirja

Jutro se je že prebujalo, ko smo se ob vznožju žičnice , ki vozi na Golte , začeli zbirati. Spraševali smo se, kako bi bil marsikdo prikrajšan za druženje, če ne bi g, Tone Gračner imel pri delu z invalidi toliko prakse in posluha. Pomislil je tudi na tiste najtežje, ki so odvisni od vozička ali bergel. Spremljevalci so z veseljem pomagali, da so se vsi namestili v gondolo.

DI Zagorje ob Savi: Druženje ob kostanju

Kot vsako leto smo tudi letos članice socialne komisije organizirale druženje ob kostanju, dne 20.10.2016 v društvenih prostorih Di Zagorja.

Vreme nam je sicer nagajalo z dežjem, a je druženje vseeno uspelo. Naš glavni pek Miran in pomočnik Rado sta svoje delo opravila odlično.