September 2016

Opolnomočenje invalidov za nosilce aktivnosti na DI

V torek smo na ZDIS izvedli usposabljanje v aplikaciji FIHO za pripravo plana za leto 2017 za DI, kjer so funkcijo prevzeli novi predsedniki. Usposabljanja se je udeležilo 11 oseb, ki so intenzivno pripravljali plan in se seznanili s spletno aplikacijo FIHO.

Usposabljanje sta vodili mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS in Tatjana Bečaj, strokovna sodelavka ZDIS.

DI Hrastnik: Letovanje na Hvaru

Kar 88 članov društva invalidov Hrastnik bo v svojo skrinjo spominov shranilo 7 dni preživetih na otoku Hvaru. Tradicijo skupnega zaključka poletja na Jadranskih otokih smo ponovno obudili pred petimi leti in vsako leto se nam pridruži več članov, ki si željo druženja, blagodejne morske klime, vode in sonca.

Usposabljanje za aktivno življenje in delo - za zaposlene in brezposelne invalide; Terme Čatež, 16. - 17.9.2016

V Termah Čatež je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje že tretje Usposabljanje za aktivno življenje in delo za zaposlene in brezposelne invalide.

Usposabljanja se je udeležilo 98 zaposlenih in brezposelnih invalidov iz naših društev.

Udeleženci so prvi dan dopoldne aktivno sodelovali v enem predavanju, popoldne v štirih delavnicah, ves čas jim je bila na razpolago tudi pravna svetovalka.

Drugi dan so dopoldne sodelovali še v enem predavanju. 

MDI Murska Sobota: Usposabljanje za aktivno življenje in delo

MDI Murska Sobota je pod vodstvom predsednika Rudolfa Kuliča včeraj v Zdravilišču Radenci organiziralo celodnevno usposabljanje za člane organov društva in prostovoljce. Društvo deluje na območju 12 občin.

Usposabljanja se je udeležilo 30 invalidov, ki so aktivni pri delovanju društva.

Predavanje mag. Tanje Hočevar je bilo namenjeno "Opolnomočenju invalidov za nosilce aktivnosti na DI" in sami razpravi o delovanju društva.

DI Sevnica: Poletne aktivnosti društva

Manjša skupina članov DI Sevnica se je odpravila v soboto, 28. julija 2016 z avtobusom prevoznika AP Novak na ogled igre komedije Charlijeva teta, ki ga je odigrala igralska skupina Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan – Studenec pri Domžalah. Predstava je trajala dve uri in navdušila vse prisotne v nabito polni dvorani.

DI Hrastnik: Sodelovanje na Festivalu zasavske kulinarike »Funšterc«

V soboto, 10. Septembra se je na hrastniški tržnici zgodil že 6. Funšterc, festival, na katerem se ekipe pomerijo v izdelavi dveh domačih zasavskih jedi: funšterca in krumpantoča. Tudi tokrat je sodelovalo preko deset ekip, večina v pripravi funšterca in le ena v pripravi krumpantoča.

DI Hrastnik: Kopalni dan v termah Paradiso

1. september 2016

Že kar tradicionalno člani Društva invalidov Hrastnik za zadnji kopalni dan izbiramo Terme Paradiso v Dobovi. Kopališče nam je priraslo k srcu zaradi izjemno prijetne okolice in prijaznega osebja, zato se v Dobovo vedno radi vračamo.

DI Hrastnik: Piknik težjih invalidov, avgust 2016

27. avgust 2016

Z veseljem vedno znova pripravljamo dogodke za vso množico naših članov. Pa vendar so med njimi najbolj ranljiva skupina težji invalidi, ki se zaradi svojih težav z mobilnostjo aktivnosti v večini ne morejo udeležiti, zato toliko bolj skrbno vsako leto pripravimo nekaj srečanj tudi zanje, saj si prav tako zaslužijo naše pozornosti, kot ostali.

Poročilo predsednika ZDIS - avgust 2016

30.08.2016 – ZDIS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.

Sestanek MDI Idrija - Cerkno glede delovanja društva in glede pregleda dokumentacije DI za leto 2015 po sklepu UO ZDIS.

Prisotni s strani ZDIS-a: Drago Novak, predsednik ZDIS-a; mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS-a; Tatjana Bečaj, strokovna sodelavka ZDIS-a.