July 2016

DI Sevnica: Aktivnosti društva

V soboto, 18. junija, je odbor DI Sevnica v Krmelju pripravil piknik za težje pokretne člane, ki se ga je udeležilo 35 članov. Udeležence je v imenu društva pozdravil predsednik društva, Boljte Franc.

Ob dobri hrani in pijači, ki so jo pripravile članice društva, in ob zvokih harmonikaša Lojzeta, smo uživali ob klepetu in druženju do večernih ur.

DI Hrastnik: Izlet na Veliko planino

Dne 29.06.2016 se je 26 članov planinske sekcije pri Društvu invalidov Hrastnik udeležilo izleta na Veliko planino.

Preživeli smo prečudovit sončni dan na poti na Veliko planino in spust preko Male planine. Ker so zadnji dan izlet odpovedale tri članice, je bil v avtobusu še prostor, zato se je pohoda udeležil tudi vnuk ene od članic.

Takole je zapisal svoje videnje izleta:

DI Hrastnik: Julijsko organizirano kopanje v Strunjanu

Za lokacijo kopanja meseca julija smo izbrali Strunjan, ki ga odlikuje izjemna lega tik ob morju, v borovih gozdičkih v krajinskem parku, bujnem mediteranskem rastlinju in solinah, kjer še danes pridelujejo sol na tradicionalen način.

Poln avtobus veselo pričakujočih izletnikov se nas je nabralo v četrtek, 7. julija. S tržnice smo krenili ob sedmi uri in se odpeljali proti Primorski. Vmes je sledil še obvezen postanek za kavico, potem pa smo počasi že pričakovali vonj po morskem zraku.

Brigita Gyergyek: V pričakovanju jutrišnjega dne

V PRIČAKOVANJU JUTRIŠNJEGA DNE

S širokim nasmehom
jutro se naj začne,
ko izza obzorja
sonce se prikaže.

V srcu žalosti več ni,
ko po zaspanih očeh
njegovi žarki
nežno te pobožajo.

Pred ogledalom reci si
dobro jutro,
saj jutri bo morda
že prepozno.

Ko sonce se odpravi spat,
teta Luna te pozdravi.
Drobne zvezde
nad tabo budno bdijo,
da lažje odpotuješ
v deželo sanj.

DI Hrastnik: Srečanje invalidov na Nanosu, julij 2016

V sobotnem jutru smo se članice in člani Društva invalidov Hrastnik odpravili proti visoki kraški planoti, ki se strmo dviga nad Postojnsko kotlino in Vipavskimi Brdi . Ja, uganili ste. Na povabilo DI Ajdovščina smo se ponovno udeležili tradicionalnega srečanja invalidov na Nanosu.

MDI Murska Sobota: Enodnevni kopalni izlet težkih invalidov

Lepo sončno jutro je obetal lep enodnevni kopalni izlet. Bilo nas je skupaj 34 prijavljencev. Obiskali smo hotel Bioterme v Mali nedelji. Pot, dolga skoraj 30 kilometrov, nas je vodila od Murske Sobote skozi Krog, Bakovce, Dokležovje, Veržej, Ljutomer in Malo nedeljo.

MDDI Celje: Rehabilitacijski dan v Termah Dobrna

Dobrna, prelep turistični kraj, ki leži na severu celjske kotline, med obronki Paškega Kozjaka in gozdovi Pohorja.
Dobrna je zelo lep kraj, ki se ponaša s Termami, ki jih radi obiščejo domači in tuji gostje, da si okrepijo zdravje in počutje.

Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče z več kot 610 letno tradicijo.

Letošnje vreme zna biti malo muhasto, zato smo se odločili, da se odpravimo na enodnevno rehabilitacijo v to znano zdravilišče.