april 2016

DI Hrastnik: Aprilski kopalni dan v zdravilišču Radenci

V četrtek, 7. Aprila 2016 nas je pozdravilo sončno jutro, ki je obetalo še en lep dan za druženje članov društva invalidov Hrastnik. Po nekajmesečnem premoru smo se vsi veselili ponovnega snidenja, kar se je poznalo tudi pri udeležbi, saj je bil avtobus v trenutku poln.

DI Sevnica: Aktivnosti društva

V torek, 5.4.2016 smo se člani ženske ekipe pikada iz Krmelja in moška ekipa iz Sevnice zbrali v zidanici v Živi gori na povabilo našega člana, ker je praznoval svoj jubilej.

Po prisrčnem pozdravu jubilanta in nagovoru predsednika, smo se razdelili v dve skupini in pomerili v metanju pikada.

S tem smo dokazali, da imamo, čeprav smo drugačni, neizmerno željo po sodelovanju, druženju in smo polni športnega navdiha. Tako dokazujemo, da izpolnjujemo FIHO programe in smernice društva za krepitev zdravega duha invalidov.

Psihosocialna rehabilitacija, 2.-9.4.2016, Terme Olimia

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v Termah Olimia v dneh od 2.-9.4.2016 za brezposelne in zaposlene delovne invalide izvedla bogat program psihosocialne rehabilitacije.

DI Hrastnik: Delavnice ročnih del v vrtcih

V torek, 23. marca, smo članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, imenovane Sončnice, izvedle delavnici izdelkov točnih del v vrtcih v Hrastniku in na Dolu pri Hrastniku.

Jana Perpar in Vojka Žagar sva v hrastniškem vrtcu izvedli delavnico lepljenja jajčk iz stiroporja s servietno tehniko. Malčkov je bilo skoraj 50 in bilo je resnično živahno in zabavno.

DI Hrastnik: Sodelovanje na dobrodelni prireditvi in otvoritvi razstave Povabim te na čaj

V duhu meddruštvenega sodelovanja, ki smo ga s članicami Društva za zdravilne rastline Zasavja začeli v letu 2015, smo se z veseljem odzvali povabilu, da na njihovi dobrodelni prireditvi predstavimo tudi naše društvo. Z izdelki sekcije ročnih del smo tako dodali svoj košček v mozaik čudovitih izdelkov na dobrodelni prireditvi in razstavi v Zagorju, kjer smo občudovali tudi izdelke otrok zasavskih vrtcev in šol, likovne izdelke članic Društva za zdravile rastline Zasavje in čipke medgeneracijske skupine iz Zagorja. 

Poročila predsednika ZDIS, marec 2016

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov – za prostovoljke in prostovoljce na društvih invalidov; Terme Dobrna, 04.03.2016  

V Termah Dobrna je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za prostovoljke in prostovoljce na društvih invalidov. 

Usposabljanje za aktivno življenje in delo, Terme Zreče, 1. - 2.4.2016

V Termah Zreče je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla letošnje prvo Usposabljanje za aktivno življenje in delo za zaposlene in brezposelne invalide.

Udeleženci so prvi dan dopoldne poslušali predavanje z naslovom ''Visok krvni tlak kot dejavnik tveganja pri delovnih invalidih'' , popoldne pa so sodelovali v štirih delavnicah.

Drugi dan je sledilo predavanje ''Strategija reševanja problemov''.

 

MDDI Celje: PIKADO malo drugače

Vsak dan, vsak trenutek je za nas, ji smo obdarjeni z dobrim vidom lep, iskriv, mavričen.

Ljudje, ki slabše vidijo, ljudje, ki vidijo le senco, ljudje, ki vidijo le temo imajo radi dan enako kot noč. Imajo radi vsak svetel trenutek, vsak dan takšen kot je, svetel ali teman.

Za marsikoga je svetloba le pobožna želje, hrepenenje. Tisti, ki so ovirani v vidu od rojstva natančno ne vedo kako lep je dan, kako lepa je mavrica, pa vendar vedo. Ja, znajo opisati in imajo na drugih področjih čut, ki sem ga poimenovala »biser topline«.

MDDI Celje: Velikonočni obisk

Kako malo je potrebno, da si srečen, da osrečiš prijatelja, znanca in še koga. Stisk roke, lepa beseda je že dovolj, da je dan prijetnejši, da skrbi in bolezen za nekaj časa izzveni.

DI Hrastnik: Zbor članov

V soboto, 26. marca 2015, je potekal volilni zbor članov Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik).

Ob 16. uri smo se v Športni dvorani na Logu v Hrastniku zbrali številni redni in podporni člani DI Hrastnik ter povabljeni gostje. Skupaj se nas je zbralo preko 170 in vse je najprej pozdravil predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar. Pozdravu je sledil še zabaven pevsko-glasbeni kulturni program v izvedbi Nike Špajzer in Andreja Bantana, nato pa je vodenje Zbora prevzelo delovno predsedstvo.