marec 2016

DI Črešnjevec: Delavnica izdelave velikonočnih voščilnic

DI Črešnjevec je za svoje člane organiziralo tridnevno delavnico izdelave velikonočnih voščilnic in sicer: 16.3.2016, 17.3.2016 in 21.3.2016 za lastno uporabo.

Delavnice so bile lepo obiskane, saj so si naše članice naredile kar precej voščilnic. Pri tem so uporabile vso svojo domišljijo, mi smo pripravili material in orodje za izdelavo v pergamentni tehniki.

Udeleženke delavnic so bile zelo navdušene in so dejale, da bi te delavnice ponavljali vsako leto. Mi jim bomo seveda prisluhnili in organizirali delavnico tudi v prihodnje.

DI Črešnjevec: Prireditev ob dnevu žena

Društvo invalidov Črešnjevec je 18.3.2016 ob dnevu žena organiziralo srečanje težkih invalidov v kulturnem domu na Črešnjevcu.

Na prireditvi so se nam najprej predstavili pevci DI Črešnjevec z lepo ljudsko pesmijo in nato harmonikarka Lea Leva.

Osrednji gostje so bili dramska skupina DI Maribor, ki so nam zaigrali komedijo Kmečko Letovišče in recital dveh pesmi njihove članice. Med obiskovalci so bili tudi predstavniki DI Maribor s predsednikom društva.

DI Črešnjevec: Zbor članov

Društvo invalidov je imelo 12.3.2016 v restavraciji Larmonija volilni zbor članov na katerem je bilo 88 članov in 8 podpornih članov. Prisotni so bili tudi: podpredsednica ZDIS-a gospa Ornik Zdenka, podžupan občine Slovenska Bistrica gospod Žarko Furman in predsednik KS Peter Žist.

Predstavili smo delo društva v minulem letu, sprejeli letno poročilo za leto 2015, plan za leto 2016. Izvedli smo tudi volitve za organe društva.

Za predsednika je bil izvoljen stari predsednik Anton Kolar, v ostalih organih so člani ostali isti razen majhnih zamenjav.

DI Črešnjevec: Območno tekmovanje ZDIS v streljanju

Društvo invalidov je 5.3.2016 organiziralo območno tekmovanje ZDIS v streljanju z zračnim orožjem na dvanajstmestnem strelišču strelskega društva Impol.

Udeležilo se je 43 tekmovalcev in tekmovalk, tako v streljanju s serijsko zračno puško in zračno pištolo.

Doseženi so bili zelo lepi rezultati in iz našega območnega tekmovanja se je uvrstilo 5 moških s serijsko zračno puško, 4 žensk s serijsko zračno puško in 2 s zračno pištolo.

DI Hrastnik: Obisk v Domu starejših Hrastnik

Marec je moj mesec, zato sem še toliko srečnejša, če lahko skupaj z vodstvom društva invalidov razveselimo naše članice, ki so nastanjene v domovih starejših. V četrtek, 17. marca, smo tako Rajko, Gusti, Slavi in jaz obiskali članice Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik), nastanjene v Domu starejših Hrastnik.

Delavnica IZDELOVANJE ROŽ IZ RAZLIČNIH MATERIALOV, 19. - 26.02.2016, Simonov zaliv

Delavnice »Izdelovanja cvetja iz različnih materialov«, ki je potekala v Simonovem zalivu v Izoli, od 19.02 do 26.02.2016, se je udeležilo osem udeleženk iz različnih društev invalidov širne Slovenije.

Zbrali smo se v apartmajih Zveze delovnih invalidov Slovenije, kjer smo ustvarjali ves teden. Bila je zelo homogena in delovna skupina.

Bilo nam je lepo. To kažejo tudi izdelki, ki so priloženi na slikah.

Zapisala in posnela Ana Kleč
 

Delavnica IZDELOVANJE VIZITK Z RAZLIČNIMI TEHNIKAMI, 04. - 11.03.2016, Radenci

Udeleženci izdelovanja voščilnic v različnih tehnikah smo se zbrali v Radencih četrtega marca in izdelovali voščilnice v tehniki embosiranja na pavs papirju.

Nekatere te izdelke smo tudi nadgradili z pozlatitvami, to je novejša tehnika embosiranja, izdelovali smo voščilnice z tresočkami, v kombinaciji z folijo in servietno tehniko, ter voščilnice v tehniki papirčkanja v 3D tehniki. Nazadnje smo za slednje izdelali še škatle zaradi višine.

DI Sevnica: Zbor članov

V sredo, 09.03.2016, ob 16. uri je potekal redni letni zbor članov društva invalidov Sevnica. Udeležba je bila zelo dobra, saj se je zbora udeležilo 136 članov DI Sevnica. Zbora pa so se udeležili gostje: predsednik ZDIS Drago Novak, podžupanja občine Sevnica Danica Božič, predsednik športne zveze Sevnica Rok Vodenik in gostje iz KOO Zasavje in Posavje in sicer iz Zagorja predsednik DI Zvone Poznič, tajnica DI Trbovlje Stanka Kink, predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar, in predsednik DI Radeče Franc Gros, s katerimi društvo lepo sodeluje.

Poročilo predsednika ZDIS - februar 2016

02.02.2016 – ZDIS

Sestanek z izvajalcem 18. revije pevskih zborov ZDIS.
Prisotni s strani ZDIS: Drago Novak, mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS.
Prisotni s strani DI Logatec: Rudolf Korenč, predsednik in Olga Mihevc, tajnica.
Dogovorili smo se z predsednikom DI Logatec g. Rudolfom Korenčem in tajnico DI Logatec ga. Olgo Mihevc o izvedbi 18. revije pevskih zborov ZDIS, ki bo 14.5.2016 v Logatcu v izvedbi DI Logatec.
Pogledali smo dogovor in se dogovorili za nadaljnje delo.

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov, Terme Dobrna, 4.-5.3.2016

V Termah Dobrna je Zveza delovnih invalidov Slovenije v dneh od 4.-5.3.2016 izvedla letošnje prvo Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov za prostovoljce/ke na društvih invalidov - članih ZDIS.