februar 2016

DI Sevnica: Aktivnosti društva

Konec januarja smo se člani zbrali v Krmelju in se pomerili v metu pikada.

Udeležili sta se moška ekipa iz Sevnice in ženska iz Krmelja. Bili smo kar uspešni. Po končanem turnirju je predsednik podelil pokale in medalije za preteklo leto. Imeli pa smo tudi druženje, ki je za nas še kako potrebno. Da nam to uspeva,se moramo zahvaliti vsem sponzorjem in tudi KS-Krmelj.

 

 

MDI Murska Sobota: Brigita Gyergyek - Žurer

Ž U R E R

Ko po noči Žura se,

zgodaj zjutraj

s težko glavo vstaneš.

 

Po konci komaj se držiš in

ta dan postelja hudo trpi,

ko odganjaš mačka.

 

Dana obljuba,

da se boš poboljšal

DI Hrastnik: Kulturni dan

V torek, 9.2.2016, smo se članice in člani DI Hrastnik ter drugi gostje zbrali v Galeriji Delavskega doma Hrastnik, kjer smo obeležili kulturni praznik.

Krasen večer sta nam priredili povezovalka Mihaela Deželak in članica našega društva Vladka Ravnikar, ki nas je z nekaj svojimi čudovitimi pesmimi popeljala skozi svoje življenje. Med drugimi nam je predstavila tudi svojo pesem Polje spominov:

 

MDI Murska Sobota: Brigita Gyergyek - Prešernu

P R E Š E R N U

Mojster peresa

zame še vedno si živ.

 

V mojstrovini slovenske besedi

si naš narod nagovoril.

 

V svoji skrivnosti

si kakor samotar.

Poročilo predsednika ZDIS - januar 2016

05.01.2016 – ZDIS; ZPIZ

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.

KOO Celjske regije, 5.2.2016 v Rogaški Slatini

V Kulturnem domu v Rogaški Slatini je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla usposabljanje za invalide, ki prostovoljno delajo na društvih invalidov, iz naslednjih društev: Zgornje Posotelje, Dravinjske doline, Zgornjesavinjsko MDI Mozirje, Šaleške doline, Žalec, Celje, Laško, Rimske Toplice, Šentjur.

Zahvaljujemo se tudi gospodu Marjanu Čuješu, tajniku občine Rogaška Slatina, za prijazne pozdravne besede.

KOO Gorenjske - 4. Februarja 2016 v Kamniku

Marina Kalan, predsednica MDI Jesenice je dala pobudo za usposabljanje invalidov gorenjske regije na temo: Opolnomočenje invalidov za izvajanje aktivnosti na DI. V prostorih MDI Kamnik, ki so jih pred leti kupili s pomočjo FIHO, so predavanjem prisluhnili invalidi iz DI, ki delujejo na območju gorenjske regije: Kranj, Žiri, Domžale, Škofja Loka, Radovljica, Kranjska Gora, Kamnik.

KOO Podravje - 3. februar 2016 v Majšperku

V sejni sobi občine Majšperk je bilo na predlog Zdenke Ornik, predsednice KOO Podravje, izvedeno usposabljanje za invalide. Prisotni so bili invalidi iz Ptuja, Ormoža, Maribora, Črešnjevca, Slovenske Bistrice, Majšperka.

DIO Kranjska Gora: DEDEK, KOLIKO LET PA IMAŠ? Ali se še spomnite?

   Nekega večera sva se vnuk in jaz dedek pogovarjala o aktualnih zadevah, a me je vnuk, kar na enkrat vprašal: Dedek, ja koliko let pa imaš? Pa sem mu odgovoril, naj pomislim malo. Rodil sem se pred nastankom televizije, pred cepivom proti otroški paralizi, pred fotokopirnim strojem, pred kontaktnimi lečami in in pred kontracepcijskimi tabletami.