January 2016

KOO Obalno kraške regije - 26.01.2016 v Sežani

Na pobudo Hilde Vuga, predsednice KOO Obalno kraške regije, ki združuje: DIO Piran, DI Izola, DI Koper, DI Pivka, DI Postojna, MDI Sežana in DI Ilirska Bistrica je bilo izvedeno usposabljanje "Opolnomočenje invalidov za izvajanje aktivnosti v DI".

Zahvaljujemo se občini Sežana, ki nam je gostoljubno nudila prostore in tehnično opremo; županu gospodu Davorinu Terčonu pa za pozdravni nagovor.

Opolnomočenje invalidov za nosilce aktivnosti na DI

Prisotnih je bilo 19 oseb, ki so poslušale predavanje o definiciji posebnega socialnega programa skozi slovensko zakonodajo in se seznanile s pripadajočimi pravnimi podlagami. Predstavljeni so jim bili tudi konkretni primeri prakse iz DI.

MDI Murska Sobota: Brigita Gyergyek - Uteha

U T E H A

Črno žametno nebo

neskončno veliko

z zlatimi zvezdami nas popelje

v drug skrivnosten svet.

 

Skrivnostna luna nad nami bdi.

S srebrnimi žarki

objema zaljubljene pare,

spet nekje tolaži objokana lica.

 

Usposabljanje "Socialno vključevanje invalidov - delavnice za spodbujanje razvoja človeških virov"

Na Zvezi delovnih invalidov Slovenije smo izvedli usposabljanje v okviru posebnega socialnega programa na državni ravni »Socialno vključevanje invalidov – delavnice za spodbujanje razvoja človeških virov«, ki ga Zveza delovnih invalidov Slovenije izvaja v Simonovem Zalivu v Izoli in v Radencih. Udeležili so se ga mentorji, ki bodo v letu 2016 sodelovali z Zvezo.

Usposabljanje »Okrepitev mreže aktivov delovnih invalidov«

Predsedniki DI, ki imajo aktiv delovnih invalidov so se v torek, 12. januarja 2016 zbrali na Zvezi delovnih invalidov Slovenije v okviru posebnega socialnega programa na državni ravni »Okrepitev mreže aktivov delovnih invalidov«.

Razpravljali so o pomembnih temah za invalide: spodbujanje oblikovanja aktivov delovnih invalidov v okviru DI, prepoznavnost aktiva v lokalnem okolju, spodbujanje invalidk za prevzemanje vodstvenih in upravljavskih funkcij, prenos dobrih praks in sprejeli naslednje zaključke:

MDDI Celje: Frankolovo – predavanje in zaključek 2015

Velja rek« življenje nam prinese prijatelje in z njimi nepozabne trenutke«