December 2015

DI Hrastnik: Obiski in obdaritve v prazničnem decembru

December je čas prijetnih druženj, nasmehov in lepih občutkov, zato se v tem mesecu tudi vodstvo Društva invalidov Hrastnik, skupaj s komisijo za zdravstvene in socialne razmere ter poverjeniki, vsako leto veselo odpravi na obiske k našim težjim invalidom, ki so tudi v teh prazničnih dneh vezani na dom.

5. seja KOO Koroške regije

17. december 2015, Slovenj Gradec: Predstavniki ZDIS: Drago Novak, predsednik, mag. Tanja Hočevar, sekretarka in Tatjana Bečaj, strokovna sodelavka so se udeležili 5. seje KOO Koroške regije, ki je potekala v izredno delovnem vzdušju.

DI Hrastnik: Delavnica izdelovanja božično-novoletnih voščilnic

V četrtek, 10. decembra, sem se kot predstavnica Sončnic - sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik - udeležila zadnje delavnice v letošnjem koledarskem letu. V Knjižnici Antona Sovreta smo izdelovali božično-novoletne voščilnice.

DI Sevnica: Novoletno srečanje društva

Leto je naokoli in že smo si nazdravili, čeprav malo zgodaj, v četrtek, 26.11.2015 v jedilnici Lisce Sevnica.

Pevski zbor Azeleja in muzikantje iz Boštanja so nam popestrili naše srečanje. Lepo zapete pesmi in glasba dokazujejo, da njihov 15-letni trud ni bil zaman. Tudi Oreškov fant kot solist nas je presenetil s svojim nastopom. Vsem se iskreno zahvaljujemo in jim želimo, da so še naprej dejavni, se razdajajo in gojijo lepo slovensko pesem in kulturo.

DI Ilirska Bistrica: Praznično leto 2015

Iztekajoče se leto je za Društvo invalidov Ilirska Bistrica posebno, saj so vse dejavnosti, srečanja, druženja … potekala v znamenju častitljivega jubileja, 30-letnice delovanja društva.

DI Hrastnik: Sodelovanje na Miklavževem sejmu v Domu starejših Hrastnik

V petek, 4.12.2015, se je v Domu starejših Hrastnik odvijal prvi Miklavžev sejem, namenjen stanovalcem doma in tudi zunanjim udeležencem. Med 10. in 12.

Društvo invalidov Hrastnik: Mednarodni dan invalidov

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je tudi letošnje leto na poseben način obeležilo mednarodni dan invalidov. Organizacija združenih narodov je sicer leta 1992 s posebno resolucijo razglasila 3. december za mednarodni dan invalidov, hrastniški invalidi pa smo se v počastitev tega dne že tradicionalno zbrali prvo soboto v decembru. Letos smo se tako zbrali 5. decembra v športni dvorani na Logu v Hrastniku. Udeležba na srečanju je bila znova občudovanja vredna, saj se nas je zbralo preko 170.

DI Trbovlje: Okrogla miza na temo projekta "Občina po meri invalidov"

Društvo invalidov Trbovlje je v sodelovanju z Občino Trbovlje pristopilo v letu 2005 k projektu Zveze delovnih invalidov Slovenije »Občina po meri invalidov«. Decembra 2005 smo prizadevanja v smeri neodvisnega življenja invalidov v naši občini okronali s prejemom listine »Občina po meri invalidov«. Še posebej smo ponosni, da se podelitve udeležil tudi takratni predsednik države dr. Janez Drnovšek, ki je prepoznal težo našega dela.

MDI "Drava" Radlje ob Dravi: Osrednja regijska proslava ob mednarodnem dnevu invalidov

V petek, 4.12.2015, smo v večnamenski dvorani v Vuhredu obeležili osrednjo regijsko proslavo ob Mednarodnem dnevu invalidov.

Na proslavi je bilo slišati vesele pesmi, ki so jih prepevali Marenberški dečki (OŠ Radlje ob Dravi), MePZ Mavrica ( DU Radlje in MDI "DRAVA" Radlje) in Ribniški fantje (OO Ribnica na Pohorju). Naša ušesa so božali zvoki trobente, harmonike, citer, in flavte.

Za veliko mero humorja pa je poskrbel humorist Darko Ričnik.

Psihosocialna rehabilitacija, Terme Dobrna, 21.11.-28.11.2015

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v dneh od 21.11.-28.11.2015 v Termah Dobrna izvedla 7-dnevni izredno bogate program psihosocialne rehabilitacije, ki se ga je udeležilo 23 brezposelnih in zaposlenih delovnih invalidov iz društev invalidov iz cele Slovenije.

Psihosocialna rehabilitacija, Terme Zreče, 7.11.-14.11.2015

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v dneh od 7.11.-14.11.2015 v Termah Zreče izvedla 7-dnevni izredno bogat program psihosocialne rehabilitacije, ki se ga je udeležilo 31 brezposelnih in zaposlenih delovnih inv