DI Sevnica: aktivnosti v mesecu februarju

 
4. februarja 2017 smo se člani DI Sevnica zbrali v Krmelju in se pomerili v metu pikada. Udeležili sta se moška ekipa iz Sevnice in ženska iz Krmelja. Bili smo kar uspešni. Po končanem turnirju so članice ženske ekipe podelile pokale in medalje za preteklo leto. Imeli pa smo tudi druženje, ki je za nas še kako pomembno. Da nam to uspeva, se moramo zahvaliti vsem sponzorjem in tudi KS Krmelj zaradi nudenja prostorov KS Krmelj. Zahvaljujemo pa se tudi članicam naše ženske sekcije, ki so vse prisotne obdarile s praktičnimi darili. 
 
4. februarja 2017 so se naši člani šahovske sekcije udeležili območnega prvenstva ZDIS v Zagorju na Mlinšah. V konkurenci 32 članov Društev invalidov, ki so igrali posamezno, so se udeležili tudi trije naši  invalidi. Končni vrstni red: 1. Bedič Slavko (DI Črnomelj) 9, 2. Trebušak Anton (MDI Kamnik) 6,5, 3. Simičak Metod (MDI Kamnik) 6, 18. Derstvenšek Franc (DI Sevnica) 4, 23. Cvirn Ludvik (DI Sevnica) 3,5, 24. Mirt Martin (DI Sevnica) 3,5.
 
KOPALNI DAN DOBOVA
V petek, 10. februarja smo se člani društva invalidov Sevnica odpravili na 1. kopalni dan v letošnjem letu, v Dobovo. Iz Sevnice smo krenili proti Dobovi ob 13.00 uri. Bilo nas je za en avtobus in sicer 40 članov DI Sevnica. Kopalni dan je potekal pod vodstvom naše socialne komisije in prevozništva AP Novak Sevnica.
Po triurnem kopanju v Termah Paradiso smo imeli še zelo okusno malico. Po nagovoru podpredsednice DI Sevnica, ki je prisotne pozdravila in jih povabila na zbor članov, ki bo 8. marca 2017 v spodnji jedilnici Lisce, ob 16. uri, smo se v večernih urah zadovoljni odpravili proti domu. Naslednji kopalni dan bo 10. maja 2017, še prej pa bo zbor članov na katerega se prijavite v pisarni društva ob uradnih urah. Vabimo pa vas tudi, da se udeležujete tudi ostalih naših dejavnost.
 
ŠPORTNI VIKEND NA SENOVEM
Člani namiznoteniške sekcije pri Društvu invalidov Sevnica smo se v nedeljo 12. februarja 2017 udeležili 7. tekmovanja MALI KAMEN OPEN 2017 v namiznem tenisu, ki je bilo v športni dvorani na Senovem ob  krajevnem prazniku Senovega. Ob številni zasedbi naših članov, smo dosegli tudi lepe rezultate. Namen udeležbe tekmovanja niso bili rezultati, temveč druženje.      
Podelili so tudi nagrade za najstarejšega in najmlajšega igralca, tako, da je bil najstarejši Ivan Rajh, član DI Sevnica, najmlajši pa je bil član Krškega Žičkar Borut. Zahvaljujemo se AP Novak za brezplačen prevoz in KŠTM Sevnica za izposojo miz ter uspešno organizacijo, katero so vodili člani Društva Kamenček.
 
Roman Novšak, DI Sevnica