Utrinki iz Rogaške Slatine

Tone Pavček je zapisal

Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne pod palcem skrit zaklad.

Sreča je, ko se delo dobro opravi
in ko imaš nekoga rad.

In kaj je sreča? Kaj je zadovoljstvo? Kaj, nešteto vprašanj, ki se nam iz dneva v dan porajajo. V dvorani jedilnice OŠ Rogaška slatina se je zbralo lepo število invalidov, njihovih svojcev, spremljevalcev in poverjenikov. Z udeležbo je invalide počastil podžupan občine Rogaška Slatine g. Marti Kidrič. Najprej nas je pozdravila prizadevna predsednica Betka Šeligo Plavčak, ki je s ponosom pozdravila nekdanja predsednika g. Jožeta Bajca in dolgoletnega predsednika g. Anđelka Bendeljo. Anđeljku zdravje ne služi dobro, ampak vabilu se je z veseljem odzval. Njegova pozitivna energija in duhovitost z dobro voljo ne usihata.

Predsednica je poudarila pomen druženja in enakosti med invalidi. Vsak izmed prisotnih nosi svoje težave, svoje skrbi in bolezen s seboj. Ob druženjih z dobro voljo pa se te težave malo odmaknejo ali vsaj za kratek čas izzvenijo.

Sama sem kot članica UO ZDIS in v svojem imenu pozdravila vse prisotne. Dnevi, ki so pred nami niso najbolj prijazni. Vsi nosimo kanček pelina v srcu, kanček bolečine ob izgubi naših dragih. V tem času se na njih še posebej spomnimo v prepričanju, da nas čakajo na obali večnosti. V mislih pa smo tu in zdaj z ljudmi, ki jih je bolezen in invalidnost za marsikaj prikrajšala. Pa vendar imamo drug drugega, radi se družimo s sebi enakimi, drug drugemu potarnamo ali se pohvalimo in popestrimo in polepšamo dan ter pričaramo nasmeh na obraz. Ne sprašujemo se , kaj je sreča, smo preprosto srečni, srečni da imamo ljudi, ki zmorejo pomagati, ki zmorejo deliti srečo.

Naj bo ta dan, dan ki se ga bomo z veseljem spominjali, dan ko so se invalidi družili in ga na najboljši način preživeli ob prelepem programu , ki so ga izvedli osnovnošolci, twirling plesalke in plesalke iz Šmarja pri jelšah . Tudi brez harmonike ni šlo. Doživeli smo tudi nekaj nepozabnega, nekaj kar je le malokomu dano. Smeli smo voščiti g. Jožetu Bajcu ob njegovi 100 letnici. Čil in prijazen gospod, ki zelo dobro skriva deset križev. Naj mu zdravje služi in vse dobro smo mu vsi skupaj zaželeli. Rožice, ki mu jih je podarila ga. predsednica pa naj mu povedo, da smo ponosni naj in v vsakem cvetu se skriva na tisoče najlepših želja.

Hvala vsem, ki ste gradili mozaik današnjega dne za lepši jutri invalidov. Svoje delo in poslanstvo ste res dobro opravili.

Dragica Mirnik
Predsednica koordinacije Celjske regije