Utrinki iz Mozirja

Jutro se je že prebujalo, ko smo se ob vznožju žičnice , ki vozi na Golte , začeli zbirati. Spraševali smo se, kako bi bil marsikdo prikrajšan za druženje, če ne bi g, Tone Gračner imel pri delu z invalidi toliko prakse in posluha. Pomislil je tudi na tiste najtežje, ki so odvisni od vozička ali bergel. Spremljevalci so z veseljem pomagali, da so se vsi namestili v gondolo.

Vodja hotela nas je pozdravil z dobrodošlico in zajtrkom. Duo OPALA, ki ga sestavljata dve mladi sestrici, pa sta nas sprejeli z lepo narodno zabavno glasbo . In že smo slišali petje najbolj dobrovoljnih invalidov.

Pozdravil nas je prizadeven predsednik G. Anton Gračner, ki je predstavil program in nam zaželel čim lepše medsebojno druženje. Tudi za šport je bilo poskrbljeno, igre so bile prilagojene zmogljivostim invalidom, tudi tistim, ki so na vozičkih. Veselili so se tekmovanj, saj so videli, da jih čakajo medalje. Nekateri invalidi so odšli na kratek sprehod, nekateri pa so se prijateljsko pomerili v športnih dejavnostih in največje zanimanje je bilo za pikado.

Tudi sama sem v imenu ZDIS in svojem imenu pozdravila invalide. Zaželela sem jim, da vsaj danes pozabijo na skrbi , na bolečine in se razvedrijo in družijo s prijatelji. Vedno znova vidimo, kako malo je potrebno za smeh, radost, veselje in dobro voljo. Invalidi smo radi dobre volje, radi se družimo in radi vlivamo moč in energijo tistim, ki jim jo primanjkuje. Ob takih srečanjih se vezi prijateljstva še bolj okrepijo in tkejo se nova znanstva.

Ob prijetnih srečanjih ure hitreje minejo kot minute in spet je bilo treba nazaj v dolino. Polni prijetnih občutkov, lepih spominov smo se vračali proti domu in med potjo še kar peli lepe slovenske pesmi.

Hvala vsem , ki ste si vzeli čas zase, za so invalide in prisrčna hvala vsem spremljevalcem, ki ste poskrbeli, da so tudi tisti člani, ki jim ni dana več samostojnost ,preživeli prelep dan na Golteh s svojimi prijatelji, so invalidi.

Posebna hvala g, Antonu Gračnerju za dolgoletno požrtvovalnost in posluh za invalide, za kar so mu neizmerno hvaležni.

Dragica Mirnik
Predsednica Celjske koordinacije