DI Sevnica: Poletne aktivnosti društva

Manjša skupina članov DI Sevnica se je odpravila v soboto, 28. julija 2016 z avtobusom prevoznika AP Novak na ogled igre komedije Charlijeva teta, ki ga je odigrala igralska skupina Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan – Studenec pri Domžalah. Predstava je trajala dve uri in navdušila vse prisotne v nabito polni dvorani.

Na Šmarčni je bilo v soboto 13. avgusta srečanje invalidov DI Sevnica, na katerega so povabili tudi upokojence iz Sevnice in Tržišča, ki so se ob druženju pomerili tudi v metanju pikada. Namen srečanja je bil predvsem druženje, ki ga je organizirala ženska skupina v društvu invalidov. Zahvaljujemo se vsem, ki pomagajo pri takih prireditvah, kakor tudi gasilcem iz Šmarčne, ki so nam za celo poletje odstopili prostore.

V nedeljo 21. avgusta pa je bilo društvo invalidov Sevnica organizator 8. Športnih iger Zasavja in Posavja, ki je bilo v Boštanju pred domom TVD Partizan. Tekmovali smo v balinanju ekipno moški in ženske, Pikado ekipno moški in ženske ter ribolov, ki je bil na trasi Orehovo. Srečanja se je udeležilo 110 invalidov iz društev regije Zasavje in Posavje in sicer MDI Šmartno-Litija, DI Zagorje, DI Trbovlje, DI Hrastnik, DI Radeče in DI Sevnica. Zahvaljujemo se KS Boštanj in gospodu Udovč Jožetu za pomoč pri organizaciji tekmovanja, kakor tudi prostovoljcem iz DI Sevnica in balinarskemu klubu Hrasti iz Sevnice, da je bilo tekmovanje uspešno izvedeno.

Naslednje aktivnosti društva pa so kopalni dan v Dobovi, ki bo 14. septembra 2016 in srečanje invalidov na Šmarčni, ki bo v soboto, 17. septembra. Prijave zbiramo pri poverjenikih in ob uradnih urah v pisarni društva.

Tako se je zaključil poletni del. Vodstvo DI Sevnica upa, da so bili člani, ki so se udeleževali izletov, srečanj in vseh organiziranih stvari zadovoljni. Tudi v prihodnje pričakujemo čim večjo udeležbo in s tem bo trud nam, ki organiziramo vse dejavnosti poplačan.

DRUŠTVO INVALIDOV SEVNICA