DI Hrastnik: Sodelovanje na Festivalu zasavske kulinarike »Funšterc«

V soboto, 10. Septembra se je na hrastniški tržnici zgodil že 6. Funšterc, festival, na katerem se ekipe pomerijo v izdelavi dveh domačih zasavskih jedi: funšterca in krumpantoča. Tudi tokrat je sodelovalo preko deset ekip, večina v pripravi funšterca in le ena v pripravi krumpantoča.

Društvo invalidov Hrastnik je tudi tokrat sodelovalo z ekipo v sestavi: Jana Perpar, Mihaela Deželak in Tina Zore. Pripravile so tako vegansko različico, kot tudi tiste, bolj zabeljene: z ocvirki, s svinjsko mastjo ali z zaseko. Naš štant je bil med bolj obleganimi, tudi zaradi velikega števila naših članov, ki so prišli podpret ekipo.

Organizatorji so pripravili tudi pester spremljevalni program in tako so se nam predstavili rudarski godbeniki, steklarske mažoretke in ansabel Murni.

V strokovni žiriji sta sodelovala najboljša hrastniška chefa Branko Podmenik in Iztok Gumzej ter predstavnica organizatorja Lucija Štaut. Nagrada strokovne žirije je pripadla plezalcem iz Društva Špaltna, ki so kot prilogo funštercu postregli odlično solato iz samoniklih rastlin. Nagrado za najboljši funšterc po okusu obiskovalcev je dobila Rudarska godba Hrastnik. V pripravi krumpantoča pa so kot edini sodelujoči nagrado pobrali člani ekipe Mladinskega centra Zagorje ob Savi.

Odlično organizacijo Društva Rast je s svojim obiskom nagradila tudi množica obiskovalcev, ki je festival že zdavnaj sprejela za svojega.

Mojca Trbovc