DI Hrastnik: Kopalni dan v termah Paradiso

1. september 2016

Že kar tradicionalno člani Društva invalidov Hrastnik za zadnji kopalni dan izbiramo Terme Paradiso v Dobovi. Kopališče nam je priraslo k srcu zaradi izjemno prijetne okolice in prijaznega osebja, zato se v Dobovo vedno radi vračamo.

Ob osmi uri se nas je zbralo 34 članov in pod vodstvom našega predsednika Rajka smo se odpravili proti meji. Železniška postaja Dobova je praktično preko ceste, ki vodi mimo kopališča in brž smo začeli planirati, kako bi se ob tako ugodni povezavi lahko tudi v lastni režiji odpravili na kopanje. Sezona kopalnih dni se v našem društvu s septembrom končuje in preko zime bomo kopalne izlete kar pogrešali.

Po triurnem čofotanju v z minerali bogati vodi smo se lačni odpravili v restavracijo, ki je del hotela Paradiso in bili navdušeni nad odličnim kosilom. Ob prijetnem klepetu in prenekateri smešni prigodi iz preteklosti smo se glasno nasmejali. Naš Rajko se je izkazal kot odličen animator in vodja izleta. Prav vsakemu udeležencu nameni svoj čas in mu da občutek, da je del te naše sredine, kjer skrbimo en za drugega. Vsi člani društva smo mu za njegovo prizadevno delo izjemno hvaležni.

Pot nazaj je minila v sproščenem klepetu in razmišljanju, kaj nas čaka na ekskurziji v Postojno, ki jo že vsi nestrpno pričakujemo. Še prej pa se 10. septembra vidimo na Festivalu zasavske kulinarike »Funšterc«, kjer bomo sodelovali z našo ekipo.

Tilka Trbovc