DI Sevnica: Aktivnosti društva

V soboto, 18. junija, je odbor DI Sevnica v Krmelju pripravil piknik za težje pokretne člane, ki se ga je udeležilo 35 članov. Udeležence je v imenu društva pozdravil predsednik društva, Boljte Franc.

Ob dobri hrani in pijači, ki so jo pripravile članice društva, in ob zvokih harmonikaša Lojzeta, smo uživali ob klepetu in druženju do večernih ur.

Naša članica, Jožica Ameršek je 6.7.2016 odprla samostojno slikarsko razstavo. Na ogled bo 25 del ustvarjenih z ljubeznijo do te zvrsti in umetnosti, ki jih je možno ogledati do konca avgusta.

15. julija 2016 pa smo se odpravili na kopalni dan za člane DI Sevnica v Strunjan. Iz Sevnice smo krenili ob 6.30 uri zjutraj. Kopanja se je udeležilo manjše število članov in sicer 34 članov. Ko smo prispeli na obalo nas je pričakalo vetrovno vreme (burja). Zato smo nekateri uživali v bazenu drugi pa so v popoldanskem času, ko se je vreme umirilo, kopali tudi v morju in sprehajali ob lepi slovenski plaži. Domov smo se vrnili dobre volje v večernih urah.

V nedeljo, 21. Avgusta 2016 bodo na sporedu 8. Posavsko-zasavske športne igre, katere organizator je DI Sevnica in bodo na prostorih pred TVD Partizan Boštanj od 8.00 ure dalje in sicer v Balinanju ekipno, Pikadu ekipno in Ribolovu, ki bo na trasi Orehovo.

Roman Novšak