DI Hrastnik: Julijsko organizirano kopanje v Strunjanu

Za lokacijo kopanja meseca julija smo izbrali Strunjan, ki ga odlikuje izjemna lega tik ob morju, v borovih gozdičkih v krajinskem parku, bujnem mediteranskem rastlinju in solinah, kjer še danes pridelujejo sol na tradicionalen način.

Poln avtobus veselo pričakujočih izletnikov se nas je nabralo v četrtek, 7. julija. S tržnice smo krenili ob sedmi uri in se odpeljali proti Primorski. Vmes je sledil še obvezen postanek za kavico, potem pa smo počasi že pričakovali vonj po morskem zraku.

Seveda smo se takoj zapodili v bazene in na morsko obalo, kakor je kdo hotel. Izbiro smo imeli veliko, saj je kompleks Talaso Strunjan res lepo urejen. Po nekajurnem namakanju smo si v hotelski jedilnici privoščili kosilo, popoldne pa so nekateri ponovno zaplavali, ostali pa smo se sprehodili po parku in si privoščili kaj hladnega.

Ob petih smo se ponovno zbrali in se z avtobusom odpravili nazaj proti domu. Naj pohvalim odlično organizacijo in dobro vodenje našega predsednika Rajka, ki nas je povabil tudi na naslednje kopanje prav tako v Strunjanu 4. avgusta.

Tilka Trbovc